«Αγωνία» στο Μαξίμου βλέπουν κύκλοι της ΝΔ: «Σχολιάζουν επιλεκτικά στοιχεία δημοσκοπήσεων»

«Αγωνία» στο Μαξίμου βλέπουν κύκλοι της ΝΔ: «Σχολιάζουν επιλεκτικά στοιχεία δημοσκοπήσεων»
Sooc

Για «αγωνία» του ΣΥΡΙΖΑ να βγει από την «απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει κάνουν λόγο κύκλοι της ΝΔ, με αφορμή σχόλια κυβερνητικών πηγών περί «ικανοποίησης» για τη δημοσκόπηση της Κάπα Research.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση έδινε προβάδισμα 3,5 μονάδων στη ΝΔ και έβγαζε καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη- ωστόσο οι εν λόγω κυβερνητικές πηγές είχαν σχολιάσει ότι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την εκτίμηση της κυβέρνησης ότι η ελληνική κοινωνία «εξακολουθεί να στηρίζει τις προσπάθειές της για έξοδο από την κρίση» και ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί θετική εξέλιξη την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και πιστεύει ότι θα ακολουθήσει περίοδος σταθερότητας», ενώ έκαναν λόγο για «προσπάθεια καταγραφής νέας δυναμικής υπέρ της ΝΔ», τονίζοντας παράλληλα πως η δημοσκόπηση δείχνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Από πλευράς τους, οι κύκλοι της ΝΔ κάνουν λόγο, σχολιάζοντας αυτές τις εκτιμήσεις, λένε ότι «οι κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν επιλεκτικά στοιχεία δημοσκοπήσεων όταν θεωρούν ότι υπάρχει κάτι σε μία μέτρηση που τους συμφέρει - και μάλιστα σε ΜΜΕ που οι ίδιοι έχουν χαρακτηρίσει ως διαπλοκή». Παράλληλα, επισημαίνουν ότι είναι η πρώτη φορά στα δημοσκοπικά χρονικά που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει τόσο ισχυρό και σταθερό προβάδισμα έναντι του εν ενεργεία πρωθυπουργού.

«Η δημοσκόπηση της Κάπα Research ιδιαίτερα στα στοιχεία της πρόθεσης ψήφου είναι πολύ διαφορετική από τις υπόλοιπες μετρήσεις που έχουν δημοσιευθεί τις τελευταίες βδομάδες. Πάντοτε έδινε πολύ μικρότερες διάφορες υπέρ της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με τις υπόλοιπες δημοσκοπήσεις. Το γεγονός αυτό βέβαια δεν μας εντυπωσιάζει ιδιαίτερα, καθώς η συγκεκριμένη εταιρία επέμενε μέχρι το τέλος να δίνει τρίτο τον κ. Μητσοτάκη στην εσωκομματική εκλογή της νέας Δημοκρατίας» αναφέρεται επίσης.

Όσον αφορά στο κλείσιμο της αξιολόγησης, οι κύκλοι της ΝΔ χαρακτηρίζουν πολύ φυσιολογικό το ότι οι πολίτες κρίνουν θετικά το κλείσιμο της αξιολόγησης: «Σχετίζεται με την άποψη της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων για την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη και την ανάγκη σταθερότητας. Σταθερότητα που δεν υπηρετείται από την ανερμάτιστη και ιδεοληπτική πολιτική της κυβέρνησης».

Καταλήγοντας, εκφράζουν ικανοποίηση όσον αφορά στα περί συνταγματικής αναθεώρησης, επισημαίνοντας πως σε ό,τι αφορά στο θέμα αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν έξι μήνες είχε αναφερθεί στην αναγκαιότητά της: Αυτό το ζήτημα είχε θέσει και στον κ. Τσίπρα ο οποίος σιωπούσε επί μήνες γι' αυτό το θέμα. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που η πρόταση αυτή έχει σημαντική απήχηση και επιτέλους και ο κ. Τσίπρας, ανεξάρτητα από τις σκοπιμότητες και τους τακτικισμούς του, προσχωρεί στην πολιτική πρωτοβουλία της ΝΔ και αποδέχεται την ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος».

Δημοφιλή