ΔΙΕΘΝΕΣ
12/06/2016 10:00 EEST | Updated 12/06/2016 10:01 EEST

Υπό αστυνομική προστασία 11 Γερμανοί βουλευτές τουρκικής καταγωγής

Hannibal Hanschke / Reuters
The chair (R) of German Chancellor Angela Merkel remains empty during a session of the Bundestag, lower house of parliament, being held to debate approval of a symbolic resolution that declares the 1915 massacre of Armenians by Ottoman forces a

Οι Γερμανοί βουλευτές τουρκικής καταγωγής έχουν τεθεί υπό αστυνομική προστασία αφού δέχτηκαν απειλές για τη ζωή τους με αφορμή την απόφαση της Μπούντεσταγκ να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων, το 1915, από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, επιβεβαίωσε σήμερα ένας από αυτούς μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο βουλευτής, που ζήτησε να μην γνωστοποιηθεί το όνομά του, είπε ότι το μέτρο αυτό τέθηκε σε ισχύ το Σάββατο μετά από "συζητήσεις" για θέματα ασφαλείας με την ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας.

Οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο.

Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το γερμανικό κοινοβούλιο, στις 2 Ιουνίου, προκάλεσε την οργή της Τουρκίας. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τους 11 βουλευτές τουρκικής καταγωγής που υπερψήφισαν την πρόταση ότι στηρίζουν την "τρομοκρατία" του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και πρότεινε να υποβληθούν σε αιματολογικές εξετάσεις.

Ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ Νόρμπερ Λάμερτ αποκάλυψε ότι οι βουλευτές αυτοί δέχτηκαν απειλές για τη ζωή τους.