Έρευνα: Τελικά ποιος είναι ο δυνατότερος...υπερήρωας;

Έρευνα: Τελικά ποιος είναι ο δυνατότερος...υπερήρωας;

Οι υπερήρωες των κόμικ ονομάζονται έτσι ακριβώς επειδή έχουν υπερδυνάμεις (ή έστω τα μέσα και την εκπαίδευση για να δρουν πέρα από τα όρια των κοινών ανθρώπων). Και σε αυτό το πλαίσιο, πάντα αγαπημένο «άθλημα» της κοινότητας των φίλων των κόμικ ήταν οι «κόντρες» και συγκρίσεις μεταξύ των υπερηρώων που συχνά ξεφεύγει από τις «geek» συζητήσεις και φτάνει, μέσω των γνωστών «crossovers», στις σελίδες των κόμικ, σε βιντεοπαιχνίδια, τηλεόραση και φυσικά στον κινηματογράφο (με πιο πρόσφατο παράδειγμα το Batman V Superman: Dawn of Justice, αλλά και φυσικά τις ταινίες των «Avengers» με την «Dream Team» των ηρώων της Marvel).

Είναι επίσης γνωστό ότι κατά καιρούς, κάποια πανεπιστήμια του εξωτερικού πραγματοποιούν έρευνες σε θέματα που μπορούν να φαντάζουν ακόμα και...αστεία, ή που οι απαντήσεις σε αυτά είναι προφανείς. Υπό αυτή την έννοια, πρέπει να σημειώσουμε πως η έρευνα του Πανεπιστημίου του Λέστερ η οποία διήρκεσε επτά χρόνια (2009-2016) σχετικά με το...ποιος από μια σειρά υπερηρώων είναι ο πιο δυνατός (ο «καλύτερα εξοπλισμένος/ καταρτισμένος», για την ακρίβεια- best equipped, λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα δεδομένα), βάσει των αρχών της Φυσικής, έγινε από φοιτητές- οπότε είναι λογικό να υποθέσει κανείς πως επρόκειτο για μια έρευνα περισσότερο στο πλαίσιο «χόμπι»/ εργασίας. Σύμφωνα με τη Dr. Τσέριλ Χάκετ, του Centre for Interdisciplinary Science του πανεπιστημίου, σκοπός είναι η εξάσκηση των φοιτητών πάνω σε μια σειρά από τομείς, όπως οι τρόποι και τα μοντέλα διεξαγωγής έρευνας, το πώς γίνεται μια επιστημονική δημοσίευση κ.α.

Το τελικό πόρισμα- που προκύπτει από αναλύσεις βάσει Φυσικής, Βιολογίας κλπ- δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς πιο δυνατός, σύμφωνα με την έρευνα, είναι ο Σούπερμαν, λόγω της μεγάλης πυκνότητας μυϊκού ιστού, της επίθεσης «Super Flare» και γενικά όλες τις πραγματικά υπεράνθρωπες δυνάμεις του. Υψηλά στην κατάταξη βρίσκονται επίσης ο Wolverine και η Mystique των X-Men, καθώς και ο Thor των Avengers: Λογικό, καθώς ο πρώτος είναι πρακτικά αθάνατος, με τεράστιες δυνατότητες αναγέννησης ιστού/ επούλωσης τραυμάτων η δεύτερη έχει απίστευτες δυνατότητες ελέγχου των κυττάρων/ γονιδίων του σώματός της (και αυτή πρακτικά αθάνατη, συν τη δυνατότητα να μεταμορφώνεται κατά βούληση), και ο τρίτος είναι εξελιγμένος/ υπεράνθρωπος σε επίπεδο...θεού.

Τρομερά καταστρεπτικός είναι ο Black Bolt (Blackagar Boltagon), αρχηγός των Inhumans (γενετικά τροποποιημένων υπερανθρώπων), που με τη φωνή του μπορεί να προκαλέσει βιβλικές καταστροφές. Ο λιγότερο «προικισμένος», πάντα σύμφωνα με την έρευνα, είναι ο Μπάτμαν, καθώς δεν έχει υπερδυνάμεις, οπότε υποτίθεται πως υστερεί σε σχέση με τους άλλους, που είναι κατά κανόνα μεταλλαγμένοι/ υπεράνθρωποι κλπ. Βεβαίως, εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Μπάτμαν...είναι ο Μπάτμαν: Πέρα από την άρτια εκπαίδευσή του στις τέχνες της μάχης, διαθέτει υψηλότατη νοημοσύνη, μια απίστευτη γκάμα από τεχνολογικά μέσα, είναι μετρ της μελέτης/ ανάλυσης των αντιπάλων του και της προετοιμασίας/ διαμόρφωσης/ επιλογής του πεδίου μάχης όπου θα συναντήσει τον αντίπαλο και θα τον εξουδετερώσει. Και όλοι γνωρίζουν ότι, εάν χρειαστεί, μπορεί να εξουδετερώσει το κάθε άλλο υπεράνθρωπο μέλος της Justice League, καθώς- όπως εξηγεί, έχει- για παν ενδεχόμενο- έτοιμους σχεδιασμούς για όλους.

Με απλά λόγια, τους έχει όλους, καθώς έχει ήδη προετοιμαστεί για τα πάντα- και είναι ικανός να καταστρώσει και υλοποιήσει σχέδια για τα πάντα. Και λέει και πώς θα το κάνει.

Ακόμη, θεωρούμε ότι είναι πολύ άδικο απέναντι στον Iron Man, ειδικά από τη στιγμή που έχουμε δει ότι με τη στολή Hulkbuster μπορεί να αντιμετωπίσει επί ίσοις όροις τον Hulk. Τον HULK.

Επίσης, (για να προλάβουμε/ αρχίσουμε εμείς οι ίδιοι και τις αναμενόμενες γκρίνιες που ακολουθούν πάντα σε τέτοιου είδους θέματα) ΠΟΥ είναι ο Captain America;! Και, μια και το αναφέραμε, o Ηulk; Ο Μαγκνέτο, ο Τσαρλς Ξαβιέ και η Τζιν Γκρέι;

Σε κάθε περίπτωση, αφήστε κατά μέρος τo αναμενόμενο «nerdrage» και ρίξτε μια ματιά στα γραφήματα, αν μη τι άλλο έχουν ενδιαφέρον.

Δημοφιλή