Φίλης: Το «Παραιτηθείτε» διοργανώνεται από ακροδεξιά στοιχεία, αλλά οι Αγανακτισμένοι ήταν «λαϊκό κίνημα»

Φίλης: Το «Παραιτηθείτε» διοργανώνεται από ακροδεξιά στοιχεία, αλλά οι Αγανακτισμένοι ήταν «λαϊκό κίνημα»
Eurokinissi

Οι «Αγανακτισμένοι» δεν ήταν «κομματικά υποκινούμενη κινητοποίηση», αλλά «πανευρωπαϊκό» και «λαϊκό» κίνημα που «συγκλόνισε την Ευρώπη», ισχυρίστηκε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ενώ – όπως υποστήριξε- το «Παραιτηθείτε» υποκινείται από τη ΝΔ και διοργανώνεται από «ακροδεξιά στοιχεία».

Στη συνέχεια, αρνήθηκε ότι στις κινητοποιήσεις αυτές είχαν στηθεί ικριώματα, λέγοντας «αυτά τα βλέπατε εσείς».

«Δεν είναι αναγκαίο να κάνουμε τέτοιους συμψηφισμούς, άλλο αυτό, κι άλλο μια κομματικά υποκινούμενη εκδήλωση υπό την ήχο κατσαρόλας ή γραβάτας» συνέχισε.

«Μεθαύριο οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να διαδηλώσουν με ό,τι συνθήματα θέλουν και εμείς έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε τα συνθήματα» σημείωσε, και υποστήριξε ότι «μιλάνε για Γυάρο και εθνικοσοσιαλιστική κυβέρνηση»

«Σύρεται ο Μητσοτάκης από τους ακροδεξιούς» ισχυρίστηκε ο υπουργός.

Ερωτηθείς για θέματα παιδείας, είπε ότι «δεν θα αλλάξουμε το Σύνταγμα για ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα», ενώ έκανε λόγο για βούληση της κυβέρνησης «να ανοίξει η τριτοβάθμια εκπαίδευση στο αίτημα πολλών να σπουδάζουν».

Επέμεινε ότι τα ολοήμερα σχολεία θα λειτουργήσουν αναβαθμισμένα, ενώ για τα θρησκευτικά δήλωσε ότι θέλει να είναι «μάθημα γνώσης». Παρατήρησε δε ότι το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας θα είναι «αντικείμενο διάλογου Εκκλησίας - Πολιτείας».

Δημοφιλή