Άγρια δολοφονία 14χρονου: Συμμαθητής του ο δολοφόνος. Διασκέδαζαν μαζί πριν την αποτρόπαια πράξη

Άγρια δολοφονία 14χρονου: Συμμαθητής του ο δολοφόνος. Διασκέδαζαν μαζί πριν την αποτρόπαια πράξη
EUROKINISSI/Αρχείου

UPD - Συνομήλικος συμμαθητής φαίνεται πως είναι ο δράστης του στυγερού εγκλήματος με θύμα έναν 14χρονο στο χωριό Γέφυρα Tα δύο αγόρια διασκέδαζαν μαζί πριν την άγρια δολοφονία.

Ο 14χρονος κατηγορούμενος φέρεται ότι ομολόγησε την πράξη του. Αδιευκρίνιστα τα κίνητρα του εγκλήματος. Εξακολουθεί να παραμένει στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου από νωρίς προσήχθη για εξέταση.

Οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί από νωρίς στον ανήλικο, φίλο του θύματοςο οποίος είχε προσαχθεί για ανάκριση. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, προκειμένου οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας να βεβαιωθούν ότι ο προσαχθείς είναι ο δράστης.

Το έγκλημα έγινε με ένα κουζινομάχαιρο, στοιχείο που από την πρώτη στιγμή έκανε τους αστυνομικούς να πιστέψουν ότι ο δολοφόνος είναι ερασιτέχνης και λειτούργησε παρορμητικά. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της ληστείας και του σεξουαλικού κίνητρου.

Όλα ξεκίνησαν όταν το βράδυ του Σαββάτου το 14χρονο αγόρι βγήκε για διασκέδαση. Μετά τα μεσάνυχτα οι δρόμοι των δύο παιδιών χώρισαν. Ο φίλος του 14χρονου επέστρεψε σπίτι του αλλά όχι και εκείνος.

Οι γονείς του παιδιού –αγρότες που διατηρούν φούρνο στο χωριό – ανησύχησαν και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Το πρωί της Κυριακής κάτοικοι της Γέφυρας βρήκαν το αγόρι άγρια δολοφονημένο μέσα σε ένα χωράφι, απέναντι από το κλειστό γυμναστήριο του χωριού.

Στο σημείο κλήθηκε και έφτασε αμέσως κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και ιατροδικαστής, η οποία διαπίστωσε πως το άτυχο αγοράκι έφερε δύο βαθιά τραύματα από μαχαίρι στο λαιμό. Διαπιστώθηκε ακόμα ότι προηγήθηκε πάλη ανάμεσα στο θύμα και το δράστη. Δίπλα στο πτώμα βρέθηκαν τα προσωπικά αντικείμενα του μαθητή, χρήματα αλλά και το κινητό του τηλέφωνο, που ήταν απενεργοποιημένο, γεγονός που απομακρύνει το ενδεχόμενο της ληστείας.

Δημοφιλή