Τι έδειξε η αυτοψία για το θάνατο Μαυρίκου – Οι «ημιαντιδράσεις» και οι υποψίες ότι κάτι συνέβη στον εκδότη

Τι έδειξε η αυτοψία για το θάνατο Μαυρίκου – Οι «ημιαντιδράσεις» και οι υποψίες ότι κάτι συνέβη στον εκδότη
EUROKINISSI

Χρήσιμα συμπεράσματα εξήγαγαν οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας του Παναγιώτη Μαυρίκου, οι οποίοι πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής αυτοψία στο σημείο όπου ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» έχασε τη ζωή του μέσα στο φλεγόμενο τζιπ μάρκας Πόρσε Καγιέν.

Οι δύο τεχνικοί σύμβουλοι που όρισε η οικογένεια είναι ο κ. Γιώργος Ραυτογιάννης και ο κ. Νίκος Διαμαντής. Οι δύο τους ερεύνησαν το πρωί σχολαστικά όλο το κομμάτι της Αττικής Οδού που έχει ερευνητικό ενδιαφέρον και περισυνέλεξαν διάφορα ευρήματα, τα οποία θα εξεταστούν σε δικά τους εργαστήρια αλλά και στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Πληροφορίες της Huff Post Greece αναφέρουν ότι από την έρευνα προκύπτει ότι το όχημα έκανε για σε απόσταση περίπου 360 μέτρων πέντε επαφές –«ομαλές συγκρούσεις»- με το προστατευτικό τοιχίο της Αττικής Οδού. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο οδηγός στο διάστημα αυτό είχε ήδη κάποιο πρόβλημα –πιθανότατα παθολογικής φύσης- με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Περισσότερες πληροφορίες για το τι μπορεί να του συνέβη θα γίνουν γνωστές από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Η τελευταία πρόσκρουση της Πόρσε Καγιέν με το τοιχίο ήταν και η πιο ισχυρή, καθώς σύρθηκε το όχημα στο προστατευτικό για περίπου 10 μέτρα. Εκεί έγινε και η διαρροή καυσίμων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τυλιχτεί γρήγορα στις φλόγες το τζιπ και να απανθρακωθεί ο Παναγιώτης Μαυρίκος. Οι ειδικοί δεν διαπίστωσαν διαρροή καυσίμων πίσω από το σημείο όπου ακινητοποιήθηκε τελικά το όχημα.

«Ο εκδότης κάτι έπαθε περίπου 360 μέτρα πριν φτάσει στο σημείο όπου κατέληξε. Αυτός είναι και ο λόγος που καθώς διήνυσε τα μέτρα αυτά είχε ‘ημιαντιδράσεις’. Δεν είχε τον έλεγχο. Ο θάνατός του ξέρουμε ότι προήλθε από τη φωτιά. Κάηκε ο άνθρωπος ζωντανός. Δεν ξέρουμε ακόμα όμως τι είχε πάθει πριν τον τυλίξουν οι φλόγες. Στην αριστερή πόρτα υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι έκανε προσπάθεια να την ανοίξει για να απεγκλωβιστεί», λέει αστυνομική πηγή.

Οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας θα ερευνήσουν σπιθαμή προς σπιθαμή το αυτοκίνητο πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη όταν θα ολοκληρωθεί η έρευνα στο τζιπ από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Δημοφιλή