Αυτά είναι τα θύματα του μακελειού στο Ορλάντο

Αυτά είναι τα θύματα του μακελειού στο Ορλάντο

Η πιο θανάσιμη μαζική επίθεση στην αμερικανική ιστορία σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής, όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε ένα κέντρο διασκέδασης ομοφυλοφίλων στο Ορλάντο της Φλόριντα, σκοτώνοντας 49 ανθρώπους και τραυματίζοντας 53 ακόμα. Η αστυνομία πυροβόλισε θανάσιμα τον ύποπτο.

Η αστυνομία του Ορλάντο έχει ταυτοποιήσει 48 θύματα και έχει δημοσιεύσει τα ονόματα 46 εξ αυτών, αφού πρώτα ήρθε σε επικοινωνία με άτομα του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Η αποστολή τους σήμερα, Δευτέρα, είναι να συνεχίσουν να ενημερώνουν τους συγγενείς, δήλωσε ο Danny Banks, εκπρόσωπος των αστυνομικών δυνάμεων της Φλόριντα.

Η πόλη του Ορλάντο δημοσιεύει τα ονόματα και τις ηλικίες των θυμάτων, όπως ταυτοποιήθηκαν σε αυτή την ιστοσελίδα. Παρακάτω, ακολουθούν όσα ξέρουμε για αυτούς:

Edward Sotomayor Jr., 34

Ο Edward Sotomayor Jr. ήταν γνωστός στην βιομηχανία του gay τουρισμού, ενώ εργαζόταν για το AlandCHUCK.travel, σύμφωνα με την εφημερίδα «Chicago Tribune». Ο Al Ferguson, ιδιοκτήτης της εταιρείας και προϊστάμενος του θύματος, δήλωσε στην εφημερίδα ότι Sotomayor είχε πρόσφατα συμμετάσχει στην διοργάνωση της πρώτης gay κρουαζιέρας στην Κούβα.

«Είχε ταξιδέψει σε τόσα μέρη του κόσμου», δήλωσε ο Ferguson. «Αγαπούσε τα ταξίδια».

Ένας άνδρας ονόματι David Sotomayor, ο οποίος ανέφερε ότι ήταν ξάδελφος του θύματος, δήλωσε στον Associated Press ότι ο Edward ήταν γνωστός για την συνήθειά του να φορά ένα ψηλό καπέλο στις κρουαζιέρες.

«Ήταν απλά πάντα μέρος της διασκέδασης», είπε.

Πολλοί άνθρωποι δημοσίευσαν φωτογραφίες εις μνήμην του Sotomayor στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την επίθεση της Κυριακής.

Η Angela Taylor, ρεπόρτερ του WESH στο Ορλάντο, δημοσίευσε στο Twitter ότι ο άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, αφότου ένας φίλος είπε ότι δέχτηκε πισώπλατα πυρά στην προσπάθειά του να «σώσει τον σύντροφό του».

Stanley Almodovar III, 23

Ο Associated Press ανέφερε ότι ο Stanley Almodovar εργαζόταν ως βοηθός φαρμακείου και σχεδίαζε να επισκεφτεί την μητέρα του μετά την βραδιά στο Pulse.

Σύμφωνα με την σελίδα του στο Facebook, ζούσε στο Clermont της Φλόριντα, όμως καταγόταν από το Springfield της Μασαχουσέτης.

Juan Ramon Guerrero, 22

Ένας ξάδελφός του δήλωσε στον Associated Press ότι ο Juan Guerrerο εργαζόταν σαν τηλεφωνητής και ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

«Ήταν πάντα ένας θαυμάσιος άνθρωπος και ήταν σαν τον μεγαλύτερο αδελφό μου», είπε ο Robert Guerrero για τον ξάδελφό του. «Δεν ήταν ο τύπος που πήγαινε σε πάρτι, προτιμούσε να μένει σπίτι και να φροντίζει τα ανίψια του».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Orlando Sentinel, o Guerrero είχε επισκεφτεί το Pulse με τον σύντροφό του, Christopher Leinonen, η τύχη του οποίου δεν είναι γνωστή.

Eric Ivan Ortiz-Rivera, 36

Ο Eric Ivan Ortiz-Rivera ζούσε στο Μαϊάμι, όμως καταγόταν από το Πουέρτο Ρίκο, σύμφωνα με την σελίδα του στο Facebook.

Η Orlando Sentinel αναφέρει ότι ο Ortiz εργαζόταν για την Toys R Us and Ross. Ο πρώην συγκάτοικός του, Abismel Colon Gomez, δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο Ortiz είχε αποφοιτήσει από το Τμήμα Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Central de Bayamon.

Peter O. Gonzalez-Cruz, 22

Σύμφωνα με την σελίδα του στο Facebook, ήταν υπάλληλος στην UPS.

Luis Omar Ocasio-Capo, 20

Σύμφωνα με την σελίδα Fusion, ο Luis Ocasio-Capo ήταν χορευτής και ζούσε στο Κλήβελαντ και επισκεπτόταν φίλους και συγγενείς στο Ορλάντο.

«Βασικά άνθιζε, γινόταν άνδρας», δήλωσε η 27χρονη ξαδέλφη του, Leonarda Flores. «Δεν είχε ενηλικιωθεί πλήρως».

Luis S. Vielma, 22

Ο Luis S. Vielma σπούδαζε στο Κολέγιο Seminole State College της Φλόριντα και είχε εργαστεί στο παρελθόν στο Universal Orlando Resort και το Islands of Adventure της Universal.

Η J.K. Rowling δήλωσε ότι ο Vielma είχε εργαστεί πάνω στο τρενάκι του Χάρι Πότερ στα στούντιο της Universal.

«Δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω», έγραψε στο Twitter.

Μηνύματα για τον Vielma δημοσιεύτηκαν στην σελίδα του Universal Orlando Resort στο Facebook, και η Universal Orlando εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατό του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κολεγίου του, ο ίδιος σπούδαζε παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε επείγουσες καταστάσεις. Είχε κάνει εγγραφεί σε μαθάηματα πρώτων βοηθειών το καλοκαίρι και είχε ήδη κάνει δήλωση μαθημάτων για το χειμερινό εξάμηνο.

Kimberly Morris, 37

Σύμφωνα με την Katie Zavadski του The Daily Beast, o Kimberly “KJ” Morris εργαζόταν στην είσοδο του Pulse.

Eddie Jamoldroy Justice, 30

Την Κυριακή στις 2 το ξημέρωμα, ο Eddie Justice έστειλε μήνυμα στην μαμά του. «Μαμά σ' αγαπώ», έγραψε. «Στο κλαμπ πυροβολούν».

Η Mina Justice που κοιμόταν όταν έλαβε το μήνυμα του γιου της, δήλωσε στον AP ότι αμέσως προσπάθησε να τηλεφωνήσει στον γιο της, όμως δεν πήρε καμία απάντηση. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, της έστειλε μήνυμα ότι ήταν εγκλωβισμένος στις τουαλέτες του Pulse.

«Κάλεσε τις αρχές», έγραψε ένα λεπτό αργότερα. «Θα πεθάνω».

Η Frantic κάλεσε τις αρχές και ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της ζήτησε να παραμείνει στη γραμμή. Στις 2.39 το ξημέρωμα ο Justice έστειλε ένα ακόμα μήνυμα. «Έρχεται», έγραψε.

«Είναι στο μπάνιο μαζί μας», έγραψε ο Justice μετά από μερικά λεπτά. «Είναι τρομοκράτης».

Αυτό ήταν ένα από τα τελευταία μηνύματα που έλαβε η μαμά του.

Ο Justice ήταν λογιστής, είπε, που του άρεσε «να τρώει και να γυμνάζεται», καθώς και να «κάνει τους πάντες να γελάνε».

Anthony Luis Laureano Disla, 25

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sentinel, ο Anthony Laureano είχε δημοσιεύσει στο Facebook το Σάββατο ότι πήγαινε στο Pulse για να χορέψει και να περάσει καλά με τους συγκατοίκους του.

Αυτή ήταν η τελευταία φορά που η οικογένειά του ενημερώθηκε για το που βρισκόταν.

Η Ana Figueroa, ξαδέλφη του θύματος, δήλωσε στην εφημερίδα ότι και οι δλυι συγκάτοικοι δέχτηκαν πυρά. Ο ένας νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση και ο άλλος σε σταθερή.

Ο Laureano ζούσε στο Orlando όμως σύμφωνα με την σελίδα του στο Facebook καταγόταν από το Πουέρτο Ρίκο.

Συγγενής του ονόματι Lucas Daniel Acosta D’oleo δημοσίευσε φωτογραφία του στα social media την Κυριακή, καλώντας τον κόσμο να προσευχηθεί για τον Laureanο.

Amanda Alvear, 25

Η Amanda Alvear, μια επίδοξη νοσοκόμα, χρησιμοποιούσε το Snapchat όταν σημειώθηκε η επίθεση. Τα βίντεό της ξεκινούσαν φυσιολογικά: δυνατή μουσική και κορμιά που χορεύουν, άνθρωποι που τσουγκρίζουν τα ποτά τους στην κάμερα, χαμόγελα στα πρόσωπά τους.

Όμως το τελευταίο βίντεο που δημοσίευσε ήταν διαφορετικό. Ήταν ένα κοντινό στο πρόσωπό της, είχε σμίξει τα φρύδια της και από πίσω ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με τον αδελφό ης, Brian Alvear, το θύμα βρισκόταν στο κλαμπ με μια φίλη, την Mercedez Flores, η οποία είναι επίσης νεκρή.

Ο ίδιος είπε στο The Ledger ότι η αδελφή του είχε βρει καταφύγιο στην τουαλέτα του Pulse.

«Γ*** τη σημερινή μέρα, καληνύχτα», έγραψε το πρωί της Δευτέρας στο Facebook, αφότου είχε επιβεβαιωθεί ο θάνατος της αδελφής του.

Νωρίτερα είχε ευχαριστήσει τους φίλους του στα κοινωνικά δίκτυα για την στήριξή τους.

«Δεν μπορώ να εξηγήσω πόση αγάπη νιώθει η οικογένειά μου τώρα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», είχε γράψει.

Mercedez Marisol Flores, 26

Η Mercedez Flores είχε ζήσει στο Davenport της Φλόριντα, όμως καταγόταν από τα Queens της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την σελίδα της στο Facebook.

Η 26χρονη, η οποία δούλευε στο Target, είχε πάει στο Pulse με μια φίλη, την Amanda Alvear.

«Κάναμε τα πάντα μαζί», έγραψε ο φίλος της Flores, Josean Garcia, στο Facebook. «Σ΄ αγαπάω αδελφούλα».

Martin Benitez Torres, 33

Σύμφωνα με τον φίλο του, Jc Cappas, ο Martin Benitez βρισκόταν στο Pulse με τον σύντροφό του το βράδυ του Σαββάτου.

«Θα σε αγαπώ για πάντα», έγραψε ο Cappas στο Facebook. «Σ' ευχαριστώ για όλες τις όμορφες στιγμές».

Luis Daniel Wilson-Leon, 37

Ο Luis Daniel Wilson-Leon ήταν στο Pulse με τον σύντροφό του, Jean Carlos Mendez Perez, που επίσης είναι νεκρός.

Η ξαδέλφη του Siclaly M. Santiago-Leon έγραψε στο Facebook:

«Απλά λυπημένη, συντετριμμένη, κατεστραμμένη και νιώθοντας ότι πρόκειται για έναν απαίσιο εφιάλτη από τον οποίο θα ξυπνήσω... Σας παρακαλώ αγκαλιάστε σφικτά τους αγαπημένους σας. Σταματήστε αυτή τη βία. Αυτή την τρέλα. Να αγαπάτε ο ένας τον άλλο».

Jean Carlos Mendez Perez, 35

Ο Jean Perez ήταν στο Pulse με τον σύντροφό του, Luis Daniel Wilson-Leon.

«Σας παρακαλώ συνεχίστε να προσεύχεστε για την οικογένειά μου, ώστε ο Θεός να μας δίνει δύναμη σε αυτή την δύσκολη στιγμή», έγραψε η ξαδέλφη του, Kristal Zavala στο Facebook, επιβεβαιώνοντας τα δυσάρεστα νέα. «Θα μας λείπεις για πάντα. Θα σε αγαπώ παντοτινά».

Xavier Emmanuel Serrano Rosado, 35

Ο Xavier Serrano -γνωστός και ως Eman Valentino- ήταν χορευτής και χορογράφος.

«Xavier... δεν ξέρω τι να πω... η καρδιά μου έχει σπάσει», έγραψε η φίλη του Cherilyn Matthews στο Facebook. «Θα έχεις πάντα ένα κομμάτι της καρδιάς μου».

Shane Evan Tomlinson, 33

Ο Shane Tomlinson ήταν ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Frequency Band, σύμφωνα με την σελίδα του στο Facebook.

O ίδιος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Καρολίνα το 2003, σύμφωνα με το WNCT-TV.

Franky Jimmy De Jesus Velazquez, 50

Γνωστός και ως Jimmy De Jesus σε φίλους και συγγενείς, ο 50χρονος εργαζόταν για την εταιρεία ρούχων Forever 21 και ζούσε στο Orlando, σύμφωνα με την σελίδα του στο Facebook.

O De Jesus καταγόταν από το Πουέρτο Ρίκο και είχε σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Interamerican.

Cory James Connell, 21

Ο Cory Connell ήταν με την κοπέλα του Paula Blanco όταν δέχτηκε πυρά στο χέρι του, ανέφερε η Wall Street Journal/

Ο αδελφός του Ryan Connell έγραψε στο Facebook ότι ήταν ο «υπερήρωας της οικογένειας» και ένας «οικογενειάρχης».

Φίλοι άρχισαν να δημοσιεύουν μηνύματα, λέοντας ότι το θύμα ήταν «καλός με όλους» και ότι είχε πάντα «μια θετική στάση».

Ο Connel σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία στο Κολέγιο Valencia του Orlando και δούλευε σε ένα κατάστημα Publix.

Οι αρχές δημοσίευσαν επίσης τα στοιχεία των ακόλουθων προσώπων:

Darryl Roman Burt II, 29

Deonka Deidra Drayton, 32

Alejandro Barrios Martinez, 21

Gilberto Ramon Silva Menendez, 25

Simon Adrian Carrillo Fernandez, 31

Oscar A Aracena-Montero, 26

Enrique L. Rios Jr., 25

Miguel Angel Honorato, 30

Javier Jorge-Reyes, 40

Joel Rayon Paniagua, 32

Jason Benjamin Josaphat, 19

Juan P. Rivera Velazquez, 37

Luis Daniel Conde, 39

Juan Chevez-Martinez, 25

Jerald Arthur Wright, 31

Leroy Valentin Fernandez, 25

Tevin Eugene Crosby, 25

Jonathan Antonio Camuy Vega, 24

Jean C. Nives Rodriguez, 27

Rodolfo Ayala-Ayala, 33

Brenda Lee Marquez McCool, 49

Yilmary Rodriguez Sulivan, 24

Christopher Andrew Leinonen, 32

Angel L. Candelario-Padro, 28

Frank Hernandez, 27

Paul Terrell Henry, 41

Antonio Davon Brown, 29

*Το κείμενο αρχικά δημοσιεύτηκε στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post.

Δημοφιλή