24χρονος Γάλλος γυρίζει τον κόσμο με την βάρκα του και με μια Ισπανίδα κότα ονόματι Μονίκ

24χρονος Γάλλος γυρίζει τον κόσμο με την βάρκα του και με μια Ισπανίδα κότα ονόματι Μονίκ
Instagram

Η ιστορία ενός νεαρού Γάλλου που γυρίζει τα πέρατα της γης παρέα με τον φτερωτό του φίλο έχει γίνει viral.

Ο 24χρονος Guirec Soudée αποφάσισε πριν δύο χρόνια να αφήσει την Βρετάνη της Γαλλίας και να ταξιδέψει σε όλο τον πλανήτη με την βάρκα του, την “Yvinec” . Λίγο πριν αναχωρήσει για τα Κανάρια Νησιά, τον πρώτο του προορισμό, σκέφτηκε ότι θα ήταν καλή ιδέα να πάρει κάποιο κατοικίδιο ζώο μαζί του για συντροφιά. Το αρχικό σχέδιο ήταν να φέρει μαζί του μια γάτα, όμως σκέφτηκε ότι θα χρειαζόταν πολύ χρόνο για να την φροντίσει. Μέχρι που έφτασε στην Ισπανία και αντίκρισε την Μονίκ: μια νεαρή κότα με καφετί πούπουλα.

«Ήξερα ότι ήταν η κατάλληλη από την πρώτη στιγμή», δήλωσε ο 24χρονος Γάλλος στο BBC.

«Ήταν μόλις τεσσάρων με πέντε μηνών τότε και δεν είχε φύγει από τα Κανάρια Νησιά. Δεν μιλούσα ισπανικά και δεν μιλούσε γαλλικά, όμως τα πηγαίναμε καλά».

#throwback #thecrew #voyagedyvinec #caribbean #stbarth #travel #explore #sailing

A photo posted by G U I R E C & M O N I Q U E (@voyagedyvinec) on

Όπως ο ίδιος εξήγησε, η επιλογή του να έχει σαν σύντροφο στο ταξίδι του μια κότα ήταν σωστή, καθώς όχι μόνο δεν θα απαιτούσε την φροντίδα που χρειάζεται μια γάτα, αλλά θα μπορούσε να τρώει φρέσκα αβγά ενώ θα διέσχιζε τους ωκεανούς. Όπως όμως ήταν αναμενόμενο, στις αρχές είχε ορισμένες αμφιβολίες, όμως η επιλογή του τελικά τον αποζημίωσε.

#voyagedyvinec #travel #sailing #greenland #explore #nature #thecrew

A photo posted by G U I R E C & M O N I Q U E (@voyagedyvinec) on

«Στην αρχή ήμουν πολύ ανήσυχος. Θα υπήρχαν μεγάλα κύματα και ίσως να σκουντουφλούσε. Ορισμένες φορές φαινόταν λες και θα έπεφτε από το κατάστρωμα, όμως πάντα έβρισκε ξανά την ισορροπία της. Είναι πολύ γενναία», είπε, προσθέτοντας ότι η Μονίκ νιώθει ασφάλεια μαζί του και γεννά περίπου έξι αβγά την εβδομάδα.

Ο 24χρονος Γάλλος εξήγησε ότι μια κότα είναι καλύτερος ταξιδιωτικός σύντροφος από έναν άνθρωπο, καθώς «παραπονιέται λιγότερο», όμως παραδέχτηκε ότι «καμιά φορά με εκνευρίζει».

Une histoire d'amour #monique#voyaged'yvinec#sbh

A photo posted by G U I R E C & M O N I Q U E (@voyagedyvinec) on

Αυτή τη στιγμή οι δύο ταξιδιώτες βρίσκονται στη Γριλανδία και ετοιμάζονται να διασχίσουν την Αρκτική. Επόμενα σχέδια; «Δεν ξέρουμε ακόμα», εξήγησε ο Guirec. «Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα γι' αυτό, όμως θα συζητήσουμε σύντομα».

«Μιλάμε αρκετά συχνά, εγώ και η Μονίκ», κατέληξε.

Δημοφιλή