Ο John Oliver ξεκίνησε την «ηλίθια εκπομπή» του με το πιο συγκινητικό μήνυμα για την τραγωδία στο Orlando

Ο John Oliver ξεκίνησε την «ηλίθια εκπομπή» του με το πιο συγκινητικό μήνυμα για την τραγωδία στο Orlando
Last Week Tonight

Ο John Oliver δεν είναι ένας άνθρωπος που μασά τα λόγια του και το έχει αποδείξει δεκάδες φορές μέσα από την εκπληκτική εκπομπή του «Last Week Tonight» του HBO. Για αυτό και ήταν απολύτως αναμενόμενο πως στο χτεσινοβραδινό επεισόδιο της εκπομπής του θα αναφερόταν στο μακελειό που έλαβε χώρα στο gay bar του Ορλάντο της Φλόριντα, το οποίο είχε συμβεί νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Ο Oliver αναφέρθηκε στην τραγωδία του Ορλάντο, την πιο θανατηφόρα επίθεση με όπλα στην ιστορία της Αμερικής, πριν ξεκινήσει η κανονική ροή της εκπομπής, διατηρώντας το χαρακτηριστικό ψύχραιμο ύφος του, στο οποίο όμως μπορούσε κανείς να διακρίνει τόσο την οργή του, όσο και την θλίψη και την ντροπή που ένιωθε ο παρουσιαστής εκείνη την ώρα.

«Είμαι σίγουρος πως έχετε μάθει μέχρι τώρα πως τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έναν ένοπλο άντρα σε ένα gay κλαμπ, σε μια πράξη που θεωρήθηκε τρομοκρατική επίθεση. Και, κοιτάξτε, είναι ακόμα νωρίς και το ρεπορτάζ βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά αυτή τη στιγμή, όλο αυτό απλά πονάει», είπε ο Oliver.

«Και το χειρότερο από όλα, είναι πως αυτός ο πόνος είναι τόσο οικείος», συνέχισε ο παρουσιαστής. «Τον περασμένο Νοέμβριο στο Παρίσι, οι τρομοκράτες φάνηκε πως στόχευαν τα μέρη που συμβόλιζαν ό,τι είναι υπέροχο στη Γαλλία: τον πολιτισμό της, τη μουσική της, τα εστιατόριά της. Και νωρίτερα σήμερα το πρωί στο Ορλάντο, ένας ένοπλος επιτέθηκε κατά τη διάρκεια μιας Latin βραδιάς σε ένα gay κλαμπ στην παγκόσμια πρωτεύουσα των θεματικών πάρκων. Και, για την ιστορία, θα αγκαλιάσω με μεγάλη μου χαρά μια Latin βραδιά σε ένα gay κλαμπ στην παγκόσμια πρωτεύουσα των θεματικών πάρκων ως το απόλυτο σύμβολο για το τι είναι πραγματικά υπέροχο σχετικά με την Αμερική».

Τελειώνοντας τον σύντομο λόγο του, ο Oliver είπε «Και είναι πραγματικά δύσκολο το να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις στον απόηχο ενός τέτοιου γεγονότος. Έχουμε μια κωμική εκπομπή να σας παρουσιάσουμε. Θα ξεκινήσουμε σε ένα λεπτό με κάτι που θα μοιάζει με ενοχλητικά ακατάλληλη κουδουνιστή μουσική και είμαι σίγουρος πως θα έχουμε πολλά ακόμα να πούμε για το Ορλάντο όσο θα προχωράμε, αλλά για την ώρα, σε μια μέρα που ένας ποταπός τρομοκράτης θέλει να επικεντρωθούμε στην πράξη βίας και μίσους ενός άντρα, ίσως αξίζει να δούμε αυτό το βίντεο που ανέβηκε στο Twitter σήμερα».

Το βίντεο στο οποίο αναφερόταν ο Oliver έδειχνε εκατοντάδες ανθρώπους να έχουν περικυκλώσει το τετράγωνο της τράπεζας αίματος OneBlood στο Ορλάντο για να δώσουν αίμα προς στήριξη στων θυμάτων της τραγωδίας.

«(Το βίντεο) δείχνει εκατοντάδες και εκατοντάδες ανθρώπους να στήνονται στην ουρά σήμερα το πρωί γύρω από το τετράγωνο στη Φλόριντα, περιμένοντας να δώσουν αίμα», είπε ο Oliver. «Και κάπως σου υπενθυμίζει πως αυτοί οι ποταποί τρομοκράτες είναι κατά πολύ λιγότεροι», πρόσθεσε για να ολοκληρώσει «Και τώρα, παρακαλώ, απολαύστε την ηλίθια εκπομπή μας».