H Microsoft εξαγοράζει το LinkedIn για 26,2 δισ. δολάρια

H Microsoft εξαγοράζει το LinkedIn για 26 δισ. δολάρια
General view of Microsoft Corporation headquarters at Issy-les-Moulineaux, near Paris, France, April 18, 2016. REUTERS/Charles Platiau/File Photo
General view of Microsoft Corporation headquarters at Issy-les-Moulineaux, near Paris, France, April 18, 2016. REUTERS/Charles Platiau/File Photo
Charles Platiau / Reuters

Στην εξαγορά του επαγγελματικού δικτύου LinkedIn, αντί 26,2 δισ. δολαρίων προχωρεί η Microsoft, στη μεγαλύτερη συμφωνία του είδους την οποία η εταιρεία έχει κλείσει ποτέ. Η εν λόγω εξαγορά θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας, καθώς θα έχει ως αποτέλεσμα τον συνδυασμό του ταχέως αναπτυσσόμενου τομέα υπηρεσιών could της Microsoft με το μεγαλύτερο online δίκτυο για επαγγελματίες του κόσμου.

Στο πλαίσιο της προσφοράς η μετοχή του LinkedIn κοστολογείται στα 196 δολάρια. Σημειώνεται πως η αξία της μετοχής του επαγγελματικού δικτύου τη Δευτέρα ανήλθε στα 194,28 δολάρια (άλμα 48%), τη στιγμή που η μετοχή της Microsoft έπεσε κατά 3,3%.

Ο Ράιντ Χόφμαν, πρόεδρος του συμβουλίου του LinkedIn, δήλωσε σε σχετική ανακοίνωση ότι πρόκειται για μια στιγμή «επανίδρυσης» για το δίκτυο, ενώ, όπως έγινε γνωστό, το Linkedin θα διατηρήσει «την ανεξαρτησία του, την κουλτούρα και τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του brand». Ο Τζεφ Βάινερ θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος και θα λογοδοτεί στον CEO της Microsoft, Σάτια Ναντέλα.

«Είχα πάντα μεγάλη εκτίμηση για το LinkedIn», είπε ο Ναντέλα σε βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Microsoft. «Μιλούσαμε με τον Ράιντ και τον Τζεφ εδώ και καιρό...το σκεφτόμουν αυτό εδώ και πολύ καιρό».

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει μέσα στο 2016- και μετά από αυτό, το LinkedIn θα ενταχθεί στη μονάδα «παραγωγικότητας και επιχειρηματικών διεργασιών» της εταιρείας.

Όπως προαναφέρθηκε, είναι η μεγαλύτερη εξαγορά στην οποία έχει προχωρήσει η Microsoft, που έχει κάνει συνολικά οκτώ αξίας άνω του ενός δισ. - μεταξύ των οποίων του Skype το 2011 και της Nokia το 2013.

Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί άλλη μια απόδειξη της αλλαγής πορείας της Microsoft αφού ο Ναντέλα ανέλαβε τα ηνία από τον Στίβεν Μπάλμερ, επιδιώκοντας να αφήσει σε δεύτερη μοίρα τις προσπάθειες τις εταιρείας στον τομέα των συσκευών/ hardware και επικεντρώνοντας στον τομέα του λογισμικού και των cloud υπηρεσιών. Σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώθηκαν και στα τέλη του Μαΐου 1.850 απολύσεις στον τομέα των smartphones - κίνηση από την οποία επηρεάζεται κυρίως η Nokia. Σημειώνεται πως η Nokia είχε εξαγοραστεί από Microsoft με σκοπό η εταιρεία να καταστεί μεγάλος «παίκτης» στην αγορά των smartphones, ωστόσο η προσπάθεια αυτή δεν σημείωσε επιτυχία.

Δημοφιλή