Η πρώην σύζυγος του μακελάρη του Ορλάντο: «Με χτυπούσε, είμαι τυχερή που γλίτωσα» - «Ήταν ψυχολογικά διαταραγμένος»

Η πρώην σύζυγος του μακελάρη του Ορλάντο: «Με χτυπούσε, είμαι τυχερή που γλίτωσα» - «Ήταν ψυχολογικά διαταραγμένος»

Ο δράστης του μακελειού στο γκέι μπαρ του Ορλάντο ήταν ψυχολογικά διαταραγμένος και είχε βίαιη συμπεριφορά, ενώ είχε επιδιώξει να γίνει αστυνομικός, δήλωσε η πρώην σύζυγός του.

Η Sitora Yusufiy, πρώην σύζυγός του Omar Mateen, είπε σε δημοσιογράφους στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι τα μέλη της οικογένειάς της την «έσωσαν» από τον πρώην σύζυγό της έπειτα από τέσσερις μήνες ενός ταραχώδους γάμου που κατέληξε σε διαζύγιο.

Η πρώην σύζυγος του Omar Mateen είπε πως πιστεύει ότι ο Omar Mateen, που την κακοποιούσε στη διάρκεια της σχέσης τους, είχε διπολική διαταραχή. «Στην αρχή ήταν ένας φυσιολογικός άνθρωπος που νοιαζόταν για την οικογένεια, του άρεσε να αστειεύεται, του άρεσε να περνάει καλά, αλλά έπειτα από μερικούς μήνες που ήμασταν παντρεμένοι είδα την αστάθειά του. Είδα ότι ήταν διπολικός και ότι γινόταν έξαλλος από το τίποτα. Τότε άρχισα να ανησυχώ για την ασφάλειά μου», δήλωσε.

Η Sitora Yusufiy, που είπε ότι γνώρισε τον Omar Mateen μέσω Διαδικτύου πριν από επτά χρόνια, δήλωσε πως η κακοποίησή της έγινε σε τέτοιο σημείο που η οικογένειά της αναγκάστηκε να τη «διασώσει» και περιέγραψε τη νύχτα που εγκατέλειψε όλα τα υπάρχοντά της κι έφυγε από το σπίτι.

«Άρχισε να με κακοποιεί σωματικά πολύ συχνά, και να μη μου επιτρέπει να μιλάω στην οικογένειά μου, με κρατούσε όμηρο», είπε η πρώην σύζυγος του Omar Mateen.

Σύμφωνα με την Washington Post μάλιστα, ο ύποπτος σε φωτογραφίες στο MySpace δημοσίευε selfies του στις οποίες φοράει πουλόβερ με το σήμα της αστυνομίας στη Νέας Υόρκης.

Η πρώην σύζυγός του εξηγεί ότι ήταν δύσκολα όταν γνωρίστηκαν για αυτό αποφάσισε να μετακομίσει στη Φλόριντα ώστε να είναι μαζί του. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 2009 και μετακόμισαν σε ένα σπίτι με δύο υπνοδωμάτια στο Φορτ Πιρς που ανήκε στην οικογένεια του συζύγου της.

«Έμοιαζε με κανονικός άνθρωπος» ενώ τονίζει ότι δεν ήταν πολύ θρησκευόμενο άτομο και πήγαινε συχνά στο γυμναστήριο. Παράλληλα σημειώνει ότι τους λίγους μήνες που ήταν μαζί δεν της έδειξε κανένα σημάδι ότι επηρεαζόταν από το ριζοσπαστικό Ισλάμ. Είπε ότι είχε ένα πιστόλι μικρού διαμετρήματος και ότι εργαζόταν ως φύλακας σε μια κοντινή εγκατάσταση για ανήλικους παραβάτες. Όπως συμπληρώνει «ήταν ένα πολύ κλειστό άτομο».

Ο γάμος τους τελείωσε όταν οι γονείς της έμαθαν για τις επιθέσεις και παρενέβησαν πετώντας μέχρι το Φορτ Πιρς, παίρνοντας την μαζί τους και αφήνοντας πίσω ό,τι της ανήκε.

Σύμφωνα με την πρώην σύζυγο του Matteen έκτοτε δεν είχε καμία επικοινωνία μαζί του, αν και ο ύποπτος προσπάθησε να έρθει σε επαφή. Το διαζύγιό τους βγήκε το 2011. «Κυριολεκτικά με έσωσαν», λέει στην εφημερίδα η γυναίκα η οποία αφού ενημερώθηκε για όσα έγιναν στο Ορλάντο είπε: «Ακόμα το δουλεύω. Είμαι σίγουρα τυχερή».

Ο Omar Mateen είχε υποβληθεί δύο φορές σε ελέγχους από την G4S αλλά δεν βρέθηκε κάτι, κατά την εταιρεία

Ο Omar Mateen είχε υποβληθεί σε ελέγχους δύο φορές από την ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας για την οποία εργαζόταν, το 2007 και το 2013, αλλά οι έλεγχοι δεν αποκάλυψαν κάτι ανησυχητικό, ανέφερε η G4S.

«Ο Omar Mateen υποβλήθηκε σε έλεγχο (...) όταν είχε προσληφθεί το 2007 και ο έλεγχος δεν αποκάλυψε τίποτε ανησυχητικό», ανέφερε μια εκπρόσωπος της G4S σε ανακοίνωση της εταιρείας. «Ο έλεγχός του επαναλήφθηκε το 2013 χωρίς (να προκύψει) κανένα εύρημα», πρόσθεσε.

Η εταιρεία ενημερώθηκε το 2013 ότι ο Omar Mateen είχε ανακριθεί από το FBI αλλά η έρευνα έκλεισε, ανέφερε ακόμη η εκπρόσωπός της. Η G4S δεν έχει καμιά πληροφορία περί σύνδεσης του Omar Mateen με τρομοκρατικές οργανώσεις ή δραστηριότητες ή άλλες έρευνες του FBI, συμπλήρωσε.

Δημοφιλή