Θεοδωράκης: Τα συνδικάτα δεν πρέπει να προσθέσουν προβλήματα στη χώρα

Θεοδωράκης: Τα συνδικάτα δεν πρέπει να προσθέσουν προβλήματα στη χώρα
Sooc

Τα συνδικάτα δεν θα πρέπει να προσθέτουν αυτή τη στιγμή προβλήματα στη χώρα, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης για τους κλάδους που απεργούν, σημειώνοντας ότι στελέχη του Ποταμιού θα συμμετάσχουν στη μεθαυριανή διαδήλωση, αλλά δεν την καπελώνουν.

Το Ποτάμι δεν θα φερθεί σαν τα παλιά κόμματα που καπέλωναν τις κινητοποιήσεις. Αρκετά στελέχη του βεβαίως, θα συμμετάσχουν για να στείλουν το μήνυμα πως «αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί» - ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης για την μεθαυριανή συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε».

Σε εκδήλωση του κινήματος στο Εμπορικό Επιμελητήριο Πειραιά κατά της υπερφορολόγησης, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως σε κάθε περίπτωση, «τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που είχαν στήσει τραπεζάκια στο Σύνταγμα τις ημέρες των αγανακτισμένων, δεν είναι αυτοί που θα πουν στους Έλληνες τι θα κάνουν και πότε θα διαδηλώσουν». Παράλληλα, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στις απεργίες στα λιμάνια και τις κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα νοσοκομεία, τόνισε πως «δεν θα πρέπει τα συνδικάτα να προσθέτουν προβλήματα αυτή τη στιγμή στη χώρα».

«Τα καταφέρνει καλά η κυβέρνηση μόνη της. Διαλύει μόνη της τη χώρα. Ας μην τη βοηθάμε κάποιοι» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης. Στην εκδήλωση, ο εισηγητής του κινήματος, Παναγιώτης Βλάχος, σημείωσε πως «η άμεση συνέπεια της υπερφορολόγησης είναι ότι μειώνεται το διαθέσιμο εισόδημα και η δυνατότητα της μεσαίας τάξης να καταναλώνει, να ταξιδεύει, να μορφώνεται», ενώ και ο βουλευτής του Ποταμιού, Παναγιώτης Καρκατσούλης, υποστήριξε πως το κράτος και η κυβέρνηση χρησιμοποιούν τους μηχανισμούς τους δημιουργώντας έναν στρατό υπαλλήλων. Όπως σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης, το Ποτάμι επιχειρεί μέσω του κοινοβουλευτικού του ελέγχου να φωτίσει το τοπίο των κρατικών δαπανών: «Σε κάθε υπουργείο ζητάμε να μας πουν τι οργανισμούς εποπτεύουν, ποιους πληρώνουν και πόσο. Αντίστοιχα έχουμε κάνει μια ερώτηση στο ευρύτερο Πρωθυπουργικό γραφείο για να μάθουμε το κόστος αυτή τη στιγμή του πρωθυπουργικού γραφείου. Πόσοι άνθρωποι, πόσοι μετακλητοί, πόσοι αποσπασμένοι υπάρχουν; Γιατί μιλάμε για κάποια εκατομμύρια στην κορυφή της πολιτικής. Εκατομμύρια που θα έπρεπε να τα είχαμε γλυτώσει και να μην τα σπαταλούσαμε στα πολιτικά πρόσωπα, για να μπορέσουμε να είμαστε πιο κοντά στις άμεσες ανάγκες του κόσμου».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Μανεσιώτης.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή