ΔΙΕΘΝΕΣ
14/06/2016 09:56 EEST | Updated 14/06/2016 09:56 EEST

Μέρκελ: Να αναλάβει η Κίνα μεγαλύτερη ευθύνη για την παγκόσμια αγορά χάλυβα

ASSOCIATED PRESS
In this photo taken on June 13, 2016, German Chancellor Angela Merkel adjusts here headphones during the China-Germany Economic and Technological Cooperation Forum at the Great Hall of the People in Beijing, China. The German Chancellor is on a three day visit to China June 12-14. (How Hwee Young/Pool Photo via AP)

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε σήμερα Τρίτη την Κίνα να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για την παγκόσμια αγορά χάλυβα, τονίζοντας ότι είχε αυξήσει σημαντικά το μερίδιό της στην παγκόσμια παραγωγή χάλυβα από τότε που έγινε μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου πριν από 15 χρόνια.

Η Μέρκελ, μιλώντας στο Σενγιάνγκ κατά τη διάρκεια της ένατης επίσκεψής της στην Κίνα από τότε που έγινε καγκελάριος το 2005, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι στη χώρα αντιστοιχεί πλέον το ήμισυ της παγκόσμιας παραγωγής χάλυβα.

«Αυτό σημαίνει ότι η Κίνα επίσης φέρει μεγαλύτερη ευθύνη για την παγκόσμια αγορά χάλυβα», δήλωσε η Μέρκελ σε δημοσιογράφους, επισημαίνοντας την υπερβάλλουσα παραγωγής της Κίνας και τα προβλήματα που αυτή δημιουργεί για την ευρωπαϊκή χαλυβουργία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)