Άρειος Πάγος: Φυλάκιση 8 μηνών με 3ετή αναστολή σε εκδότη για απλή δυσφήμιση του Γιάννη Δραγασάκη

Άρειος Πάγος: Φυλάκιση 8 μηνών με 3ετή αναστολή σε εκδότη για απλή δυσφήμιση του Γιάννη Δραγασάκη
Sooc

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε την ποινή της φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή που είχε επιβληθεί στον εκδότη και διευθυντή της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Παραπολιτικά» Ιωάννη Κουρτάκη για απλή δυσφήμηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και βουλευτή Γιάννη Δραγασάκη.

Από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο κ. Κουρτάκης καταδικάστηκε με την εν λόγω ποινή καθώς στις 29.9.2012 σε δημοσίευμα της εφημερίδας που εκδίδει και διευθύνει, ανέγραφε, μεταξύ των άλλων: «Υπόθεση Δραγασάκη - Η εταιρεία που ίδρυσε χρωστά στο Δημόσιο 6,1 εκατομμύρια ευρώ» και ακολουθούσε φωτογραφία του Γιάννη Δραγασάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Ακόμη, στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην εταιρεία «Γιουροντιβέλοπ Α.Ε.» η οποία περιλαμβανόταν στους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και συνδέεται με το όνομα του κ. Δραγασάκη.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, κ. Δραγασάκης συμμετείχε στο ξεκίνημα της επίμαχης εταιρείας τον Ιούνιο του 1992, όμως αποχώρησε από αυτήν τον Οκτώβριο του 1993, με τη μετοχική σχέση να λύεται το επόμενο έτος.

Οι αρεοπαγίτες με την υπ΄ αριθμ. 760/2016 απόφασή του έκριναν ότι η εφετειακή απόφαση που μετέτρεψε την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης σε απλή δυσφήμιση έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή