Η γιορτή του gaming: Νέα παιχνίδια, νέες κονσόλες από τη Microsoft και VR headset από τη Sony στην E3 2016

Η γιορτή του gaming: Νέα παιχνίδια, νέες κονσόλες από τη Microsoft και VR headset από τη Sony στην E3 2016
Microsoft Xbox displays Final Fantasy XV at the Xbox E3 2016 media briefing in Los Angeles, California, U.S., June 13, 2016. REUTERS/Lucy Nicholson
Microsoft Xbox displays Final Fantasy XV at the Xbox E3 2016 media briefing in Los Angeles, California, U.S., June 13, 2016. REUTERS/Lucy Nicholson
Lucy Nicholson / Reuters

Το 2016 φαίνεται ήδη πως εξελίσσεται σε ένα από τα πιο απίστευτα έτη για τα videogames, αν κρίνει κανείς από αυτά που βλέπει κανείς στο πλαίσιο της E3 2016 (Λος Άντζελες).

Ξεκινώντας από τις μεγάλες ανακοινώσεις από πλευράς της Microsoft και της Sony στην αρένα όπου λαμβάνει χώρα η μεγάλη αναμέτρηση των δύο μονομάχων, του Xbox και του PlayStation, η πρώτη βάζει μπροστά τα «μεγάλα μέσα», ανακοινώνοντας δύο νέες κονσόλες: Το πρώτο είναι το Xbox One S, το επερχόμενο νέο μέλος της οικογένειας του Xbox. Οι διαστάσεις του είναι σαφώς μικρότερες, αλλά ενσωματώνει εντυπωσιακές νέες δυνατότητες, όπως 4Κ και HDR. Ο αποθηκευτικός χώρος κυμαίνεται από τα 500 GB μέχρι τα 2ΤΒ. To κόστος του θα ανέρχεται στα 299 δολάρια και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο.

Ωστόσο, πέρα από το Xbox One S, το ενδιαφέρον προσέλκυσε το φιλόδοξο Project Scorpio, το οποίο η Microsoft με τόλμη χαρακτηρίζει την «ισχυρότερη κονσόλα που δημιουργήθηκε ποτέ». Στην καρδιά της νέας κονσόλας, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2017, βρίσκεται η δυνατότητα gaming σε 4Κ αλλά και σε Εικονική Πραγματικότητα (VR). Η θηριώδης νέα συσκευή της Microsoft θα έχει ισχύ επεξεργαστή 6 teraflops- ενδεικτικά, το Xbox Ine έχει 1,2.

Από πλευράς της η Sony ανακοίνωσε πως στις 13 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει το σετ Εικονικής Πραγματικότητάς της, PlayStation VR, το οποίο θα κοστίζει 399 δολάρια. Παράλληλα, η εταιρεία (που δεν παρουσίασε κάποια νέα κονσόλα, καθώς, όπως υποστηρίζει, το PlayStation 4 είναι αρκετά δυνατό για να μπορεί να υποστηρίξει VR Gaming) παρουσίασε νέα παιχνίδια που θα μπορούν να παιχτούν σε VR- μεταξύ των οποίων τίτλοι της διάσημης σειράς των Resident Evil, Star Wars, αλλά και Batman και Final Fantasy.

Βεβαίως, η Ε3, ως πραγματική γιορτή του gaming, είναι γεμάτη με ανακοινώσεις και τρέιλερ νέων παιχνιδιών. Ακολουθούν κάποια από τα πιο εντυπωσιακά που αναμένονται:

Mafia 3

Prey

Titanfall 2

Mass Effect: Andromeda

Battlefield 1

Quake Champions

Forza Horizon 3

ReCore

Ghost Recon: Wildlands

Batman: Arkham VR

Resident Evil 7

Final Fantasy XV

Horizon Zero Dawn

Star Wars: Battlefront - X-Wing VR Mission

Gears of War 4

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

E3 2016

Δημοφιλή