Μαρτυρίες στον αμερικανικό Τύπο στρέφουν την έρευνα προς την υπόθεση ότι ο δράστης ήταν ομοφυλόφιλος

Μαρτυρίες στον αμερικανικό Τύπο στρέφουν την έρευνα προς την υπόθεση ότι ο δράστης ήταν ομοφυλόφιλος
OrlandoPolice/Twitter

Πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Ομάρ Ματίν, ο δράστης του μακελειού στο κλαμπ του Ορλάντο, ήταν ομοφυλόφιλος δημοσιεύθηκαν σήμερα στον αμερικανικό Τύπο, ρίχνοντας νέο φως στις έρευνες για τα κίνητρα της σφαγής και απομακρύνοντας την υπόθεση της τζιχαντιστικής επίθεσης.

Η εφημερίδα Orlando Sentinel δημοσιεύει σειρά δηλώσεων μαρτύρων που βεβαιώνουν ότι ο δράστης της φονικότερης επίθεσης στα αμερικανικά χρονικά ήταν θαμώνας του γκέι κλαμπ Pulse και ότι ήταν γνωστός για την επιθετικότητά του, συνδεδεμένη με υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Ταυτόχρονα, θαμώνας του Pulse δήλωσε στους Los Angeles Times ότι ο Ομάρ Ματίν χρησιμοποιούσε το γκέι μέσο κοινωνικής δικτύωσης Jack'd.

Η εφημερίδα Palm Beach Post δημοσιεύει μαρτυρία ενός συμμαθητή του στην αστυνομική ακαδημία του Indian River Community College, ο οποίος βεβαιώνει ότι κατά τη διάρκεια των σπουδών τους ο Μαρτίν του είχε κάνει ερωτικές προτάσεις.

Οι μαρτυρίες αυτές απομακρύνουν τη θέση της ριζοσπαστικοποίησης του δράστη και τοποθετούν στο κέντρο της έρευνας το ψυχολογικό προφίλ του δράστη.

Χθες, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θα μεταβεί την Πέμπτη στο Ορλάντο, δήλωσε ότι η έρευνα εμφανίζει έναν Ομάρ Ματίν «που αντλεί έμπνευση από ποικίλες εξτρεμιστικές πηγές πληροφόρησης στο Ιντερνετ».

Δεν υπάρχουν στο στάδιο αυτό «σαφή στοιχεία» που να δείχνουν ότι αυτός ο οικογενειάρχης «έπαιρνε κατευθύνσεις από το εξωτερικό», ή ότι «ανήκε σε σχέδιο ευρύτερο σχέδιο συνωμοσίας», εξήγησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η υπόθεση της ομοφυλοφιλίας του Ομάρ Ματίν, εάν επιβεβαιωθεί, μπορεί να βγάλει το FBI από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται βάσει της υπόθεσης ότι παρακολούθησε την ριζοσπαστικοποίηση του δράστη χωρίς να μπορέσει να προβλέψει ότι θα περάσει στη δράση. Ομως, δεν αλλάζει τίποτε στη συζήτηση για το θέμα του ελέγχου της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, που αναζωπυρώθηκε μετά το νέο μακελειό.

Δημοφιλή