ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/06/2016 10:44 EEST | Updated 14/06/2016 10:44 EEST

Στο σενάριο της βλάβης προσανατολίζονται οι έρευνες για το θάνατο Μαυρίκου. Γίνεται νέα αυτοψία

Eurokinissi

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι έρευνες για το θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου μέσα στη φλεγόμενη Πόρσε Καγιέν στην Αττική Οδό.

Από το πρωί της Τρίτης οι δύο τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας μαζί με τους τρεις πραγματογνώμονες από την ΕΛ.ΑΣ. και την Πυροσβεστική εξετάζουν ξανά σπιθαμή προς σπιθαμή το επίμαχο κομμάτι της Αττικής Οδού, όπως και το μοιραίο τζιπ. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται σύμπραξη των συμβούλων της οικογένειας με τους πραγματογνώμονες των Σωμάτων Ασφαλείας σε μία προσπάθεια να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα, καθώς αναμένεται να προκύψουν συμπεράσματα για το τι πραγματικά συνέβη στο όχημα ή στον εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη».

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι αρμόδιοι πραγματογνώμονες φαίνεται να καταλήγουν στο συμπέρασμα της βλάβης. Εκτιμάται δηλαδή ότι το τζιπ υπέστη κάποιο τεχνικής φύσης πρόβλημα με αποτέλεσμα να προκληθεί ανάφλεξη που προκάλεσε τη φωτιά. Δεδομένο θεωρείται, επίσης, ότι υπήρξε διαρροή λαδιού που επιτάχυνε σημαντικά την εξάπλωση της φωτιάς.

Οι δύο τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας κ.κ. Διαμαντής και Ραυγογιάννης εμφανίζονται επιφυλακτικοί για να εκφράσουν τα συμπεράσματά τους μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνά τους στο τζιπ που είδαν για πρώτη φορά σήμερα.