Διαξιφισμοί ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του «Παραιτηθείτε»: «Γραφικότητα» το κίνημα, «αυταρχική» η κυβέρνηση

Διαξιφισμοί ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της διαδήλωσης του «Παραιτηθείτε»
Eurokinissi

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της διαδήλωσης του «Παραιτηθείτε» την Πέμπτη, με εκατέρωθεν ανακοινώσεις.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με «συμβούλους» τον «πανικό και την απογοήτευση», «παίζει τα ρέστα του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ το «Παραιτηθείτε» χαρακτηρίζεται «γραφικότητα».

«Από το “φύγετε” και το αίτημα για εκλογές, που έδωσε τη θέση του στις γραφικότητες του “παραιτηθείτε” και στον δήθεν “αυταρχισμό” της κυβέρνησης, βλέπουμε τη ΝΔ να βουλιάζει στον βούρκο της αναξιοπιστίας. Όσο και να επενδύει στην καταστροφή και να κατασκευάζει σκηνικό πόλωσης εκεί που δεν υπάρχει, η πολιτική γύμνια της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κρύβεται. Δέσμιος των νεοφιλελεύθερων εμμονών και των ισχυρών συμφερόντων που εξυπηρετεί, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να μετατρέψει τα δικά του πολιτικά αδιέξοδα, σε πρόβλημα για τη χώρα».

Παράλληλα, κυβερνητικοί κύκλοι ισχυρίζονται πως η ΝΔ έχει υιοθετήσει σχέδιο με άξονα το σχήμα «οικονομική δυσκολία + αντιδημοκρατική εκτροπή= κοινωνική ένταση», το οποίο, όπως υποστηρίζουν, «είναι πολύ της μόδας εναντίον αριστερών κυβερνήσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου». Παράλληλα, κάνουν λόγο για «σταθερή στήριξη από το μιντιακό κατεστημένο».

Απαντώντας, το γραφείο Τύπου της ΝΔ κάνει λόγο για ομολογία «καλπάζουσας αυταρχικότητας» από τη «χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης».

«Μπροστά στα όσα τεκμηριωμένα επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για την υποβάθμιση του Κοινοβουλίου από την Κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε να πει ούτε λέξη.Όπως δεν βρήκε να πει λέξη για τις πράξεις, τις παραλείψεις και τις συμπεριφορές κυβερνητικών στελεχών, που προσβάλλουν το Σύνταγμα και τη δημοκρατική τάξη. Με τη σιωπή τους ομολογούν την καλπάζουσα αυταρχικότητα της Κυβέρνησης. Ομολογούν ότι είναι η χειρότερη και αυταρχικότερη Κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης».

Απαντώντας στους κύκλους του Μαξίμου όσον αφορά στα περί «σχεδίων εναντίον αριστερών κυβερνήσεων», η ΝΔ απαντά με ανακοίνωσή της θέτοντας το ερώτημα με ποια κυβέρνηση στον κόσμο αισθάνεται πως ταυτίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: «Με της Βενεζουέλας μήπως;»

«Κατά τ’ άλλα:Η Κυβέρνηση είναι φανερό ότι βρίσκεται εκτός τόπου και εκτός χρόνου.Δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους πολίτες και απαντά μέσω πηγών από τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου.Δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τη ζημιά που έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία.Ο κ. Τσίπρας και οι Υπουργοί του παραμένουν απομακρυσμένοι από τα προβλήματα των πολιτών, που οι ίδιοι δημιούργησαν με τα ψέματα και την ανικανότητά τους.Προκαλούν τους πολίτες που τους πίστεψαν και εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στην πιο ανίκανη, δογματική και καθεστωτική Κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά.Όλοι γνωρίζουν τις σχέσεις τους με τη διαπλοκή, όλοι γνωρίζουν ότι κερνάνε καφέ εκείνους που κατά τα άλλα καταγγέλλουν ως διαπλοκή.Αυτή είναι η Κυβέρνηση.Συνασπισμός του ψέματος, της ανικανότητας και της διαπλοκής»

Επίσης, όσον αφορά στην ανακοίνωση αντισυγκέντρωσης αντιεξουσιαστών στο Σύνταγμα εναντίον του «Παραιτηθείτε», η ΝΔ αναφέρει πως «για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, αναρχικοί ανακοινώνουν συγκέντρωση για να υπερασπιστούν την Κυβέρνηση. Καθιστούμε την Κυβέρνηση απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών του κινήματος "Παραιτηθείτε", στην αυριανή τους συγκέντρωση, στην πλατεία Συντάγματος. Όσο και αν η Κυβέρνηση ενοχλείται από τη διαμαρτυρία της κοινωνίας, είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει πλήρως στην πράξη το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών στη διαδήλωση».

Σημειώνεται πως ο κ. Μητσοτάκης έθεσε νωρίτερα θέματα που αφορούν τον τρόπο νομοθέτησης και λειτουργίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τα οποία προκύπτουν, είτε από κατάχρηση διαδικασιών, είτε από παράβαση κανόνων, ακόμη και συνταγματικού επιπέδου, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται, ειδικότερα, στη συχνότητα νομοθέτησης με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) χωρίς να συντρέχουν οι προβλεπόμενες συνταγματικές προϋποθέσεις, στην κατάθεση μεγάλου αριθμού άσχετων τροπολογιών στα συζητούμενα νομοσχέδια, καθώς και στην αντικατάσταση ολόκληρων άρθρων νομοσχεδίων- λίγο πριν την ψήφισή τους- με πρόσχημα νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για επιλεκτική προτεραιότητα στα αιτήματα Κοινοβουλευτικών Ομάδων για τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών, καθώς και για συστηματική υποβάθμιση του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με ευθύνη υπουργών, που αρνούνται να προσέλθουν στη Βουλή.

Δημοφιλή