ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14/06/2016 07:58 EEST | Updated 14/06/2016 07:58 EEST

ΔΝΤ: Ένα Brexit θα ενισχύσει την αβεβαιότητα σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής αδυναμίας

BRENDAN SMIALOWSKI via Getty Images
A logo is seen outside the headquarters of the International Monetary Fund June 30, 2015 in Washington, DC. AFP PHOTO/BRENDAN SMIALOWSKI (Photo credit should read BRENDAN SMIALOWSKI/AFP/Getty Images)

Μια έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενισχύσει την αβεβαιότητα σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής αδυναμίας, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

«Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς ποιες μπορεί να είναι αυτές οι επιπτώσεις, αλλά αυτή η αβεβαιότητα θα αποτελέσει αρνητικό παράγοντα και θα επέλθει σε μια περίοδο όπου η παγκόσμια ανάκαμψη παραμένει βραδεία και κάπως αδύναμη», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο ο Ντέιβιντ Λίπτον, πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ. «Αυτού του είδους η αβεβαιότητα δεν βοηθά».

Το δημοψήφισμα για την παραμονή ή την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα διενεργηθεί στις 23 Ιουνίου. Εάν οι Βρετανοί ταχθούν υπέρ του Brexit, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει την Ευρώπη και πάλι στην ύφεση και να δημιουργήσει αναταραχή στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, επισημαίνει το Reuters.

Το στρατόπεδο υπέρ του Brexit έχει ένα προβάδισμα 7 μονάδων έναντι του στρατοπέδου που τάσσεται υπέρ της παραμονής στην ΕΕ σύμφωνα με δημοσκόπηση αργά χθες Δευτέρα, ενώ η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας, η Sun, κάλεσε τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)