ΔΙΕΘΝΕΣ
14/06/2016 13:33 EEST | Updated 14/06/2016 18:01 EEST

Νέες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στο Παρίσι για τα εργασιακά

Σε συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στο Παρίσι την Τρίτη, σύμφωνα με το Reuters, καθώς φοιτητικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις διαδήλωσαν ξανά εναντίον των μεταρρυθμίσεων στα εργασιακά.

Όπως αναφέρει το France 24, αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι «εκατοντάδες μασκοφόροι» πέταξαν αντικείμενα εναντίον αστυνομικών μετά λίγο μετά την έναρξη της διαδήλωσης στο νότιο Παρίσι. Ακολούθησαν οδομαχίες, που είναι σε εξέλιξη, με 26 τραυματίες ως τώρα- 6 τραυματίες και 20 αστυνομικούς. Έχουν γίνει τουλάχιστον 21 συλλήψεις.

Η πορεία της Τρίτης στη γαλλική πρωτεύουσα ήταν η πιο πρόσφατη από μια σειρά διαμαρτυριών που έχουν αρχίσει από τον Μάρτιο, με συνδικαλιστικές οργανώσεις να ζητούν απεργίες ενάντια σε αυτό που θεωρούν προσπάθειες της σοσιαλιστικής κυβέρνησης να καταργήσει τους νόμους για τα εργασιακά. Σημειώνεται πως τα συγκεκριμένα επεισόδια λαμβάνουν χώρα εν μέσω μιας χρονικής περιόδου κατά την οποία οι υπηρεσίες ασφαλείας δέχονται πίεση λόγω του εν εξελίξει Euro 2016, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων του Νοεμβρίου, αλλά και της πρόσφατης ενέργειας, με τη δολοφονία αστυνομικού και της συζύγου του από ισλαμιστή.

Όσον αφορά στη συμμετοχή, η συνδικαλιστική ένωση Force Ouvriere, που συνδέεται με το πιο «σκληροπυρηνικό» CGT, έκανε λόγο για ένα εκατ. διαδηλωτές στο Παρίσι, τη στιγμή που η αστυνομία εκτιμά ότι στις πορείες στην πρωτεύουσα συμμετείχαν 75.000-80.000 άτομα. Κατά το CGT, 1,3 εκατ. άνθρωποι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις σε όλη τη Γαλλία, με τον επικεφαλής του, Φιλίπ Μαρτίνεζ, να προειδοποιεί ότι «ο αγώνας δεν έχει τελειώσει».

Photo gallery Διαδηλώσεις στο Παρίσι See Gallery