ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14/06/2016 13:49 EEST | Updated 14/06/2016 13:50 EEST

Μαξίμου: Η ΝΔ καλλιεργεί κοινωνική ένταση για υπονομεύσει την σταθερότητα

Eurokinissi

Η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει κοινωνική ένταση για να μην υπάρξει πολιτική σταθερότητα και ανάκαμψη, εκτιμά η κυβέρνηση. Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει ενόψει της αυριανής συγκέντρωσης των «Παραιτηθείτε» και μετατρέπεται σε μία ευθεία σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης.

«Η ΝΔ έχει υιοθετήσει ένα πολιτικό σχέδιο, βασικός άξονας του οποίου είναι το σχήμα: «οικονομική δυσκολία + αντιδημοκρατική εκτροπή = κοινωνική ένταση». Το σχέδιο αυτό είναι πολύ της μόδας, αυτή την περίοδο, εναντίον αριστερών κυβερνήσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου», υπογραμμίζουν κυβερνητικοί κύκλοι που μιλούν για «κοινωνική «ένταση» από τα .. πανέρια».

«Επειδή το σχέδιο αυτό δεν κολλάει στην ελληνική πραγματικότητα η ΝΔ προσπαθεί με το ζόρι να προσαρμόσει την πραγματικότητα στο σχέδιό της.  Έτσι, μια ημέρα πριν από την κινητοποίηση των απίθανων «παραιτηθείτε», σπεύδει να ανακαλύψει κλίμα «αντιδημοκρατικής εκτροπής» και «οικονομικής δυσπραγίας», (παρακάμπτοντας φυσικά την περίοδο 2010 – 2014)ώστε να το συνδέσει με το αυριανό αντικυβερνητικό event και να της βγει το αφήγημα», τονίζει το Μαξίμου με αφορμή την επιστολή Μητσοτάκη σε Βούτση στην οποία καταγγέλλει «παράβαση κανόνων, ακόμη και συνταγματικού επιπέδου».

Με οξείς χαρακτηρισμούς η κυβέρνηση κάνει λόγο για «ανόητη και εκβιαστική τακτική» και επισημαίνει πως αυτή «είναι το μόνο που απομένει στην ΝΔ, καθώς όλα τα προηγούμενα σχέδιά της έχουν χρεοκοπήσει. Όσο και αν μάτωσε η ΝΔ για το αντίθετο, η αξιολόγηση έκλεισε, η κυβέρνηση δε αντιμετώπισε κατάσταση πολιτικής κρίσης και το αίτημα για εκλογές («φύγετε» ήταν εκείνο) εκφυλίστηκε σε πολιτικό ανέκδοτο. Το μόνο που της απομένει, πλέον, είναι η «φυγή προς τα εμπρός δια της κοινωνικής εντάσεως». Είναι ο μόνος τρόπος να ανακοπεί, στην αρχή της, μια περίοδος πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής ανάκαμψης, που η ΝΔ γνωρίζει πολύ καλά ότι θα οδηγήσει στην ακόμα μεγαλύτερη περιθωριοποίησή της».

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι πρόκειται για «ένα άκρως επικίνδυνο σχέδιο». Είναι «επικίνδυνο για την νοημοσύνη, την κριτική σκέψη και την αισθητική των πολιτών», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «κατά τα λοιπά πρόκειται για ένα σχέδιο άκρως γραφικό, βγαλμένο από τις καλύτερες παραδόσεις της πολιτικάντικης υποκρισίας και ανυποληψίας, γνήσιο τέκνο της πολιτικής απελπισίας και του ανυπόφορου επικοινωνιακού ερασιτεχνισμού που διακρίνουν την ΝΔ. Η σταθερή στήριξη που απολαμβάνουν – για ευνόητους λόγους - από μεγάλη μερίδα του μιντιακού κατεστημένου, τους παρασύρει σε αφελείς και μεγαλόστομες ανοησίες, τις οποίες δεν πιστεύουν ούτε οι ίδιοι. Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια».