Την Τρίτη το πόρισμα για το θάνατο Μαυρίκου: Κοινή συνέντευξη Τύπου Κούγια και πραγματογνώμων

Την Τρίτη το πόρισμα για το θάνατο Μαυρίκου: Κοινή συνέντευξη Τύπου Κούγια και πραγματογνώμων
EUROKINISSI

Την ερχόμενη Τρίτη θα δοθεί ένα τέλος στο θρίλερ των ερευνών για τα αίτια που προκάλεσαν τον τραγικό θάνατο του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου.

Ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Αλέξης Κούγιας και οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας κ.κ. Ραυτογιάνης και Διαμαντής θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να γνωστοποιήσουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους.

Μέχρι τότε οι δύο τεχνικοί σύμβουλοι θα συνεχίσουν τις έρευνες, αν και ήδη φαίνεται να προσανατολίζονται προς ένα βασικό σενάριο. «Θέλουμε να είμαστε σίγουροι. Γι’ αυτό θα μιλήσουμε την Τρίτη και όχι αύριο», λέει αξιόπιστη πηγή.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει μηχανολογική βλάβη στην Πόρσε Καγιέν που οδηγούσε ο εκδότης. Μάλιστα, υπάρχει περίπτωση το δυστύχημα να προκλήθηκε από συνδυασμό μηχανολογικών προβλημάτων.

Επί τάπητος, ωστόσο, παραμένει και το ενδεχόμενο ο Μαυρίκος να υπέστη παθολογικής φύσης επεισόδιο που τον ανάγκασε να προσκρούσει στο προστατευτικό τοιχίο με αποτέλεσμα από τους σπινθήρες να προκλήθηκε φωτιά.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν τα δεδομένα για τη συντήρηση του οχήματος. Αν αυτή γινόταν σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, ποιος ήταν ο προηγούμενος κάτοχος και αν είχαν τοποθετηθεί γνήσια ανταλλακτικά στις επισκευές. Στο πλαίσιο αυτό έχουν εντοπίσει συνεργεία στα οποία συνήθιζε ο εκδότης να πηγαίνει για επισκευές και σέρβις του οχήματος.

Δημοφιλή