Μην χάσετε το αφιέρωμα του OTE TV στον αξέχαστο Ντίνο Ηλιόπουλο

Μην χάσετε το αφιέρωμα του OTE TV στον αξέχαστο Ντίνο Ηλιόπουλο
youtube

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον Ντίνο Ηλιόπουλο. Όσοι έζησαν εκείνη την εποχή μπορούν εύκολα να ταυτιστούν και να αναγνωρίσουν το χιούμορ του και τη μεγάλη του καριέρα, αλλά και οι νεότεροι συνεχίζουν να τον απολαμβάνουν μέσα από τις ταινίες του και τις επιτυχίες του.

Ο Ντίνος (Κωνσταντίνος) Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια στις 12 Ιουνίου 1915, αλλά το 1929 μετακόμισε με την οικογένειά του στην Μασσαλία. Δεν ήταν παρά το 1935, 6 χρόνια αργότερα, που ο Ντίνος Ηλιόπουλος βρέθηκε στην Αθήνα.

Μπορεί αρχικά να ακολούθησε τις εμπορικές σπουδές, αλλά η αγάπη του για το θέατρο τον οδήγησε να δώσει εξετάσεις στην Δραματική Σχολή του τότε Βασιλικού θεάτρου το 1939, η οποία απορρίφθηκε. Ο ίδιος έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στο πάθος του για την υποκριτική, φοίτησε στην σχολή του Γιαννούλη Σαραντίδη, όπου αποφοίτησε με άριστα.

Εκεί ξεκινά και η θεατρική και κινηματογραφική πορεία του Ντίνου Ηλιόπουλου. Στο θέατρο βρέθηκε για πρώτη φορά με το έργο «Κυρία, σας αγαπώ», ενώ αργότερα συμμετείχε στους θιάσους της Μαρίκας Κοτοπούλη, της Μαίρης Αρώνη, του Δημήτρη Χορν και πολλών ακόμα.

Ακολούθησαν περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και ταινίες που γυρίζονταν η μία μετά την άλλη και γνωρίζουν τεράστια επιτυχία, όπως «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος», το «Ζητείται ψεύτης», «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», «Το Δόλωμα» και πολλές ακόμα.

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος πέθανε στην Αθήνα στις 4 Ιουνίου 2001 και παραμένει ακόμα και σήμερα ένας από τους εμβληματικότερους και σημαντικότερους εκπτοσώπους του θεάτρου και της υποκριτικές. Για τον λόγο αυτό, ο OTE TV, τιμά τον ηθοποιό μέσα από ένα αφιέρωμα στον OTE CINEMA 3, με δύο ταινίες του κάθε Δευτέρα, στις 8μμ και στις 10μμ.

Μην χάσετε:

Δευτέρα 20 Ιουνίου

ΘΑΝΑΣΑΚΗΣ Ο ΠΟΛ ΙΤΕΥΟΜΕΝΟΣ @20:00

ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΙΕΙ @22:00

Δευτέρα 27 Ιουνίου

Ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΗΣΕ @20:00

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ @22:00

Δημοφιλή