Νεκρό το παιδί που άρπαξε αλιγάτορας σε πάρκο της Disney στο Ορλάντο

Νεκρό το παιδί που άρπαξε αλιγάτορας σε πάρκο της Disney στο Ορλάντο
A Disney World monorail passes overhead near the command post of Florida Fish and Wildlife and Orange County Sheriffs Marine Units as they search for a young boy Wednesday, June 15, 2016 after the boy was grabbed Tuesday night by an alligator at Grand Floridian Resort at Disney World. All beaches have been closed due to the attack. (Red Huber/Orlando Sentinel/TNS via Getty Images)
A Disney World monorail passes overhead near the command post of Florida Fish and Wildlife and Orange County Sheriffs Marine Units as they search for a young boy Wednesday, June 15, 2016 after the boy was grabbed Tuesday night by an alligator at Grand Floridian Resort at Disney World. All beaches have been closed due to the attack. (Red Huber/Orlando Sentinel/TNS via Getty Images)
Orlando Sentinel via Getty Images

Η αστυνομία, χρησιμοποιώντας βάρκες, δύτες και ένα ελικόπτερο ανέσυρε σήμερα το πτώμα του 2χρονου παιδιού που δέχτηκε χθες το βράδυ επίθεση, μπροστά στην οικογένεια του, από ένα αλιγάτορα σε μια λίμνη στο πάρκο Disney World στο Ορλάντο, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία και αξιωματούχοι.

Το ερπετό άρπαξε το αγόρι καθώς έπαιζε με το νερό στις όχθες μιας τεχνητής λίμνης του πάρκου και το τράβηξε προς το βυθό, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του πατέρα του να σώσει το παιδί του.

«Έχουμε επιβεβαιώσει ότι αυτό το παιδί ηλικίας 2 ετών έπαιζε στις όχθες της λίμνης και βρισκόταν σε βάθος περίπου 30 εκατοστών μέσα στο νερό όταν ο αλιγάτορας εμφανίστηκε και επιτέθηκε στο παιδί» δήλωσε σήμερα τα ξημερώματα ο σερίφης της κομητείας του Όραντζ, Τζέρι Ντέμινγκς, σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Ο πατέρας έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, προσπάθησε να σώσει το παιδί, μάταια» πρόσθεσε ο αστυνομικός.

Ώρες μετά οι αρχές ανακοίνωσαν τον θάνατο του 2χρονου παιδιού.

«Πέρασαν 15 ώρες. Αυτόπτες μάρτυρες είδαν το ερπετό να τραβάει το παιδί προς το βυθό (…) Είναι προφανές σε αυτήν την φάση ότι δεν θα μπορούσε να επιβιώσει κάτω από την επιφάνεια του νερού για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο σερίφης της κομητείας του Όραντζ, στη Φλόριντα, Τζέρι Ντέμινγκς, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν οι αρμόδιες αρχές.

«Θα επικεντρωθούμε τώρα στην φροντίδα της οικογένειας, η οποία, χωρίς καμία αμφιβολία, έχασε το 2χρονο αγοράκι της» πρόσθεσε ο ίδιος.

Στελέχη της υπηρεσίας προστασίας άγριας ζωής αιχμαλώτισαν και έκαναν ευθανασία σε 4 αλιγάτορες από τη λίμνη προκειμένου να τους υποβάλλουν σε εξετάσεις για να εντοπίσουν τυχόν ίχνη του 2χρονου, ωστόσο δεν κατάφεραν να βρουν αποδείξεις ότι κάποιο από τα ζώα είχε εμπλακεί στο περιστατικό, δήλωσε ο Νικ Ουίλεϊ, εκτελεστικός διευθυντής της Επιτροπής Προστασίας Άγριας Ζωής και Θαλάσσιας Πανίδας της Φλόριντας.

Το αγόρι, το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα από τις αρχές, δέχθηκε επίθεση από το ερπετό στη λίμνη Seven Seas στο Disney's Grand Floridian Resort & Spa στη Λίμνη Μπουένα Βίστα κοντά στο Ορλάντο, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της Κομητείας του Όραντζ.

Η οικογένειά του, που επισκέπτεται την περιοχή από τη Νεμπράσκα, ξεκουραζόταν σε κοντινή απόσταση, σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου του σερίφη Τζεφ Ουίλιαμσον σε μια συνέντευξη τύπου.

Ο πατέρας του παιδιού όρμηξε στο νερό αφού ο αλιγάτορας άρπαξε το παιδί και έδωσε μάχη για να το απελευθερώσει, είπε ο Ουίλιαμσον. Από τη μάχη με το ερπετό, ο άνδρας υπέστη μικροεκδορές στο χέρι του. Και η μητέρα του παιδιού προσπάθησε επίσης να του σώσει την ζωή.

Αλλά κι ένας ναυαγοσώστης που βρισκόταν σε υπηρεσία δεν κατάφερε να προσεγγίσει το αγοράκι εγκαίρως, σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου.

«Ο αλιγάτορας απομακρύνθηκε κολυμπώντας μαζί με το παιδί».

Η Ντίσνεϊ έκλεισε τις παραλίες της για λόγους ασφαλείας, μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο έναν εκπρόσωπου τύπου της Ντίσνεϊ.

Περισσότεροι από 60 στελέχη, βοηθοί σερίφη και αξιωματούχοι των υπηρεσιών προστασίας άγριας ζωής δίνουν μάχη με τον χρόνο αναζητώντας το παιδί, με τη βοήθεια ηχοεντοπιστικών συστημάτων, ελικοπτέρων και δυτών.

Ο σερίφης Τζέρι Ντέμινγκς ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι το ερπετό είχε μήκος μεταξύ 1,2 και 2 μέτρων.

Οι αλιγάτορες δεν συνηθίζουν να κολυμπούν στα νερά της Seven Seas, μια τεχνητή λίμνη, σύμφωνα με τον ίδιο.

Από την πλευρά της μια εκπρόσωπος τύπου του θερέτρου της Ντίσνεϊ δήλωσε ότι όλοι έχουν καταρρακωθεί από το τραγικό συμβάν.

«Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και της προσφέρουμε βοήθεια» υπογράμμισε η ίδια.

Οι έρευνες συνεχίζονται με στόχο την ανεύρεση της σορού του παιδιού, το οποίο άρπαξε ένας αλιγάτορας ενώ έπαιζε σε κοντινή απόσταση από την οικογένειά του χθες γύρω στις 21.00 τοπική ώρα στις όχθες μιας τεχνητής λίμνης.

«Ο πατέρας έκανε ό,τι καλύτερο, προσπάθησε να σώσει το παιδί. Μάταια» περιέγραψε ο σερίφης. Ο αλιγάτορας είχε μήκος μεταξύ 1 και 2 μέτρων, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Orlando Sentinel.

Πολύ σπάνιες οι επιθέσεις

Στις εικόνες που προβάλλουν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται ένα ελικόπτερο να ίπταται πάνω από την περιοχή όπως επίσης πολλές βάρκες να συμμετέχουν στις έρευνες.

Στη λίμνη δεν επιτρέπεται η κολύμβηση. Ωστόσο δεν υπάρχουν πινακίδες που να προειδοποιούν τους επισκέπτες για την παρουσία των μεγάλων ερπετών στο νερό.

Ο Νικ Ουίλεϊ δήλωσε στην εφημερίδα Orlando Sentinel ότι οι επιθέσεις αυτού του είδους είναι «πολύ σπάνιες» πόσο μάλιστα εναντίον παιδιών.

Η Φλόριντα, όπου ο πληθυσμός των αλιγατόρων είναι πολύ μεγάλος, είχε γνωρίσει μόνο μια φονική επίθεση αλιγάτορα το 2015, την πρώτη από το 2007, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της επιτροπής.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Δημοφιλή