ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16/06/2016 14:10 EEST | Updated 16/06/2016 14:21 EEST

Τσακαλώτος: Το 2017 βγαίνουμε από την κρίση με ανάπτυξη

Greek Finance Minister Euclid Tsakalotos arrives for a news conference at the ministry in Athens, Greece May 26, 2016. REUTERS/Alkis Konstantinidis
Alkis Konstantinidis / Reuters
Greek Finance Minister Euclid Tsakalotos arrives for a news conference at the ministry in Athens, Greece May 26, 2016. REUTERS/Alkis Konstantinidis

Στη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα σε εκκρεμότητα και πως η δόση θα εκταμιευθεί την Παρασκευή εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά τη συνεδρίαση του ESM στο Λουξεμβούργο.

«Ουσιαστικά τελειώσει η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος. Αύριο οι διευθυντές του ESM, απλώς θα επικυρώσουν αυτή την απόφαση. Δεν υπάρχει κανένα θέμα που παραμένει» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Στη δήλωση που έκανε ο υπουργός Οικονομικών μετά το πέρας της συνεδρίασης του ESM ανέφερε πως στην προηγούμενη συνάντησή του με τον Πιερ Μοσκοβισί διευκρίνισε ότι «έχουν αλλάξει πολλά από πέρυσι: έχει ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και έχουμε μια συμφωνία για το χρέος».

«Κατανοώ ότι για πολλούς Έλληνες και Ελληνίδες τα πράγματα είναι ακόμη πάρα πολύ δύσκολα. Περάσαμε πολλά δύσκολα μέτρα και αισθάνομαι την ανάγκη να πω ότι ο επόμενος χρόνος πρέπει να είναι όχι μόνο ο χρόνος που βγαίνουμε από την κρίση με ανάπτυξη, αλλά που δίνουμε έμφαση στα ποιοτικά στοιχεία αυτής της ανάπτυξης. Στα θέματα της Δικαιοσύνης, στα θέματα των εργασιακών σχέσεων, σε θέματα οικολογικά» υπογράμμισε ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ακόμη είπε πως η ανάπτυξη πρέπει να είναι τελείως διαφορετική από αυτή που είχαμε πριν από το 2008, που μας έφερε στην κρίση.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να είναι μια ανάπτυξη που να βασίζεται σε ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο.

«Κι αυτό το μοντέλο, για μια κυβέρνηση της Αριστεράς, δεν μπορεί να είναι παρά ένα: αυτό που σέβεται τους εργαζόμενους, που εξασφαλίζει το ότι όταν θα έρθει η ανάπτυξη τα καλά θα μοιραστούν στους πολλούς, μια ανάπτυξη που θα σέβεται και το περιβάλλον. Σ' αυτό, είπαμε και με τον Πιερ Μοσκοβισί, ότι προσβλέπουμε σε μια συνεργασία, όπως είχαμε, αλλά με μια διαφορετική ατζέντα για το μέλλον» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Διαβάστε επίσης:

Ντάισελμπλουμ: Την Παρασκευή η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα. Εκκρεμούν 4 μικρά θέματα

Sponsored Post