Yu-74: Άκρως απόρρητο Ρωσικό σχέδιο - Αυτό είναι το νέο υπερηχητικό όχημα των 10 mach

Yu-74: Άκρως απόρρητο Ρωσικό σχέδιο - Αυτό είναι το νέο υπερηχητικό όχημα των 10 mach
Twitter

Ταξιδεύοντας με ταχύτητα 7.680 μίλια ανά ώρα, θεωρητικά είναι σε θέση να κάνει την απόσταση από τη Μόσχα προς το Λονδίνο σε περίπου 13 λεπτά.

Ο λόγος για το Ρωσικό Yu-74 το οποίο κατασκευάζετε με σκοπό να καταστρέψει τα νατοϊκά αντι-πυραυλικά συστήματα στην Ανατολική Ευρώπη.

Η Ρωσία αναπτύσσει υπερηχητικά ανεμόπτερα, σαν μεγάλες σαΐτες, τα οποία θα έχουν ταχύτητα έως 10 Mach, δηλαδή 12.500 χλμ την ώρα, αναφέρει δημοσίευμα του Sputnik.

Πέρσι η Ρωσία ανακοίνωσε τις έναρξη δοκιμών στα Yu-71, ως μέρος ενός μυστικού προγράμματος αντιβαλιστικής προστασίας με την ονομασία "Project 4202, σημειώνει το Sputnik.

H Ρωσία φέτος δοκίμασε με επιτυχία το Yu-74 το οποίο εκτοξεύτηκε από την βάση πυραύλων του Dombarovsky στο Orenburg και χτύπησε στόχο στην Kamchatka στην Ανατολική Ρωσία, 6,168 χλμ μακριά.

Οι Ρώσοι έχουν σκοπό να αναπτύξουν τα πυραυλικά τους συστήματά ώστε, όπως υποστηρίζουν να αποτρέψουν στο μέλλον κάθε νέα επιχείρηση Barbarossa εναντίον τους.

Τα Yu-74 θα εκτοξεύονται από τα ρωσικά συστήματα αντιβαλλιστικής προστασίας RS-28 Sarmat, ενώ δεν έχουν δοθεί άλλες πληροφορίες αναφορικά με τα Yu-74 και τα συστήματα που θα περιλαμβάνουν.

Δημοφιλή