ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17/06/2016 13:02 EEST | Updated 17/06/2016 13:02 EEST

Χάκερ των Anonymous «έσπασε» λογαριασμούς του ISIS σε καμπάνια υπέρ των LGBT

ASSOCIATED PRESS
A partially burned flag hangs outside the Identity Inc.'s Gay and Lesbian Community Center on Weds., June 24, 2015, in downtown Anchorage, Alaska. Identity Inc. Executive Director Drew Phoenix says the flag which represents diversity within the lesbian, gay, bisexual, transgender and queer community, was found vandalized on Tuesday, June 23. (AP Photo/Mark Thiessen)

Ένα ακόμα κύμα επιθέσεων εναντίον λογαριασμών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σχετίζονται με το ISIS (Ισλαμικό Κράτος) εξαπέλυσε χάκερ των Anonymous, στο πλαίσιο καμπάνιας υπέρ των δικαιωμάτων των LGBT ατόμων.

Ο χάκερ προέβη σε...«ανακαίνιση» των λογαριασμών, ανεβάζοντας εικόνες και δημοσιεύσεις που τάσσονται υπέρ των γκέι.

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Guardian, η συλλογικότητα των χάκερ, που προέκυψε από forum στο 4Chan στα τέλη της δεκαετίας του 2000, «κήρυξε πόλεμο» κατά του ISIS το 2015, αποκτώντας τον έλεγχο περίπου 100 λογαριασμών στο Twitter μετά τις επιθέσεις στο Charlie Hebdo.

Η νέα αυτή κίνηση έρχεται μετά από την πολύνεκρη επίθεση σε γκέι κλαμπ στο Ορλάντο της Φλόριντα, και πίσω από αυτήν φαίνεται να βρίσκεται χάκερ με το ψευδώνυμο «WauchulaGhost», ο οποίος είπε ότι έχει πάρει τον έλεγχο άνω των 200 λογαριασμών που ανήκουν σε υποστηρικτές του ISIS. Αυτή τη φορά, αντί να τους «κλειδώσει» απλά έξω από τους λογαριασμούς τους ή να τους κάνει report στο Twitter, τους έκανε...gay-friendly.

Τρεις από αυτούς είναι ακόμα σε λειτουργία (το Twitter κατέβασε τους άλλους) και φαίνεται να είναι υπό τον έλεγχο του WauchulaGhost. Ο ίδιος, μιλώντας στο CNN, εξήγησε το κίνητρό του: «Χάθηκαν όλες αυτές οι αθώες ζωές. Ένιωσα απλά ότι υπήρχε κάτι που μπορούσα να κάνω εναντίον του Ισλαμικού Κράτους για να υπερασπιστώ αυτούς τους ανθρώπους».

Για αρχή, ανέβασε γκέι πορνό και σημαίες με τα χρώματα του ουρανίου τόξου, αλλά μετά κατέβασε τους τόνους όταν μίλησε με ανθρώπους που υποστήριζαν την ιδέα αλλά όχι την πρακτική.