Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα από τον Άρειο Πάγο για τις δηλώσεις Πολάκη

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα από τον Άρειο Πάγο για τις δηλώσεις Πολάκη
Nick Paleologos / SOOC

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, παρήγγειλε στον αντεισαγγελέα Δημήτριο Δασούλα, τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προς διακρίβωση της βασιμότητας όσων κατήγγειλε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, περί ύπαρξης παραδικαστικού κυκλώματος.

Συγκεκριμένα, η κ. Κουτζαμάνη διαβίβασε στον κ. Δασούλα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, που περιέχουν δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με τις οποίες «… υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό Σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών- για να το πω κομψά- έχει δεσμεύσεις ή- για να το πω λιγότερο κομψά- είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος».

Η εισαγγελική λειτουργός ζητά από τον συνάδελφό της να διακριβώσει τη βασιμότητα των καταγγελλομένων του κ. Πολάκη.

Επίσης, η κ. Κουτζαμάνη παρήγγειλε στον κ. Δασούλα να διενεργήσει οποιαδήποτε άλλη ανακριτική πράξη κρίνει αναγκαία.

Δικαστές και Εισαγγελείς κατά Πολάκη περί παραδικαστικών κυκλωμάτων

Επίσης η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) ζητεί την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις «απαράδεκτες», όπως της χαρακτηρίζει, δηλώσεις που αποδίδονται στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη περί παραδικαστικών κυκλωμάτων.

Δημοφιλή