ΔΙΕΘΝΕΣ
18/06/2016 09:01 EEST

Λίβανος: H Χεζμπολάχ διαψεύδει δημοσιεύματα για συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων της και του συριακού στρατού στο Χαλέπι

Aziz Taher / Reuters
Lebanon's Hezbollah leader Sayyed Hassan Nasrallah addresses his supporters via a screen during a commemoration service marking one week since the death of Ali Fayyad, one of Hezbollah's senior commanders killed fighting alongside Syrian army forces in Syria, in Ansar village, southern Lebanon March 6, 2016. REUTERS/Aziz Taher

Η σιϊτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεών της και του συριακού στρατού, στην περιοχή του Χαλεπίου.

Η οργάνωση ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι: “ένας αριθμός τοπικών κι αραβικών ΜΜΕ δημοσίευσαν τις τελευταίες ημέρες, μια σειρά από ψέματα για την κατάσταση στη Συρία. Διαψεύδουμε τις πληροφορίες αυτές που προήλθαν από μια μηχανή προπαγάνδας, που παραποιεί την αλήθεια, ενώ διασυνδέεται με αραβικές μυστικές υπηρεσίες που έχουν σκοπό να εξυψώσουν το ηθικό των ένοπλων ομάδων που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, αλλά και τους σουνίτες μουσουλμάνους, “ ανέφερε η ανακοίνωση της Χεζμπολάχ.

Η σαουδαραβική ημερήσια εφημερίδα “Asharq al-Awsat” δημοσίευσε χθες ότι φραστικές επιθέσεις μεταξύ της Χεζμπολάχ και του συριακού στρατού, κλιμακώθηκαν σε σφοδρές επιθέσεις μεταξύ των δύο συμμάχων, κατά το τελευταίο διήμερο στην περιοχή του Χαλεπίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ