7 εθνικές σημαίες κρατών που ίσως να μην γνωρίζετε καν την ύπαρξή τους. Η ιστορία και οι ιδιαίτεροι συμβολισμοί τους

7 εθνικές σημαίες κρατών που ίσως να μην γνωρίζετε καν την ύπαρξή τους. Η ιστορία και οι ιδιαίτεροι συμβολισμοί τους

Υπάρχουν εθνικές σημαίες που είναι ανήκουν στην κατηγορία των πιο δημοφιλή ή των πιο αναγνωρίσιμων. Συνήθως είναι οι σημαίες ισχυρών ή «μεγάλων» χωρών με μακρά ιστορία και σταθερή παρουσία στις παγκόσμιες εξελίξεις σε πολιτικό και εθνικό επίπεδο. Κάποιες άλλες σημαίες πάλι ξεχωρίζουν εξαιτίας των ιδιαιτεροτήτων τους. Είναι αυτές που μπορεί να έχουν τραβήξει την προσοχή μας, να έχουμε αναρωτηθεί ή να προσπαθούμε να μαντέψουμε ποιας χώρας είναι αλλά να μην μπορούμε να απαντήσουμε με βεβαιότητα. Σίγουρα όμως όταν τις ξαναδούμε ανακαλούμε αυτή την ανάμνηση.

Υπάρχουν όμως και χώρες μικρές σε έκταση και πληθυσμό, νεαρά σε ηλικία ανεξάρτητα κράτη, σε μακρινά μέρη, κάπως απομονωμένες. Χώρες που ίσως κάποιοι από εμάς να μην γνωρίζουμε καν την ύπαρξη τους ή τη σημαία και τα εθνικά τους σύμβολα.

Για τους λάτρεις λοιπόν των σημαιών- και ναι είμαστε πολλοί αυτοί που ασχολούμαστε και όχι μόνο ο Sheldom Cooper του Big Bang Theory- διαλέξαμε επτά μικρά, ανεξάρτητα κράτη, που οι περισσότεροι δεν έχουν ακούσει ποτέ και παρουσιάζουμε τις πολύ ξεχωριστές εθνικές τους σημαίες με τους ιδιαίτερους συμβολισμούς τους και την ιστορία τους.

Αγία Λουκία

Εθνικές Σημαίες μικρών χωρών που (ίσως) δεν ξέραμε ότι υπάρχαν

Δημοφιλή