Ιστορική νίκη για Αλβανία

Ιστορική νίκη για Αλβανία
Sport24.gr

Η Αλβανία με το πρώτο της γκολ σε τελικά μεγάλη διοργάνωσης νίκησε 1-0 την Ρουμανία, την απέκλεισε και η ίδια ελπίζει πως αργότερα θα προκριθεί ως μία από τις 4 καλύτερες τρίτων των ομίλων (video)

Η τελική βαθμολογία του Group A

1. Γαλλία 7 (4-1)

2. Ελβετία 5 (2-1)

3. Αλβανία 3 (1-3)

4. Ρουμανία 1 (2-4)

Ρουμανία - Αλβανία 0-1

Σκόρερ: 44' Σαντίκου

Γήπεδο: "Stade de Lyon", Λιόν

Διαιτητής: Πάβελ Κραλόβετς (Τσεχία)

Η Ρουμανία ξεκίνησε πιο δυναμικά το ματς στο Λιόν, χάνοντας 4 ευκαιρίες μέχρι το 14ο λεπτό, με τους Στάντσιου, Χομπάν, Στάνκου και Αλιμπέκ, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς η Αλβανία ισορρόπησε και αργότερα πήρε τον έλεγχο.

Στο 35' ο Μεμούσαϊ επιχείρησε να τελειώσει μόνος του την φάση (απόκρουση Ταταρουσάνου σε κόρνερ) αντί να δώσει στον Σαντίκου που περίμενε εντός μικρής περιοχής, αλλά στο 44' έκανε αυτό που έπρεπε και η Αλβανία άνοιξε το σκορ.

Έκανε λοιπόν την σέντρα από αριστερά ο μέσος της Πεσκάρα, Λεντιάν Μεμούσαϊ και ο επιθετικός της Φαντούτς (Λίχτενσταϊν), Αρμάντο Σαντίκουμ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με εξαιρετική κεφαλιά. Έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε για να εκμεταλλευτεί την κακή έξοδο του Τσιπριάν Ταταρουσάνου.

Ο Άνγκελ Ιορντανέσκου πέρασε στο ματς τον Λουτσιάν Σανμαρτεάν αντί του Αντρέι Πρέπελιτσα, για να γίνει πιο δημιουργικό το κέντρο της Ρουμανίας, ενώ στο 57' τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό γόνατο ο Ντένις Αλιμπέκ και τον αντικατέστησε ο Γκαμπριέλ Τόρζε, έτσι πέρασε στην κορυφή της επίθεσης ο Μπογκντάν Στάνκου.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ταταρουσάνου, Σαπουνάρου, Γκριγκόρε, Κίρικες, Ματσέλ, Πρέπελιτσα (46' Σανμαρτεάν), Χομπάν, Στάντσιου, Πόπα (68' Αντόνε), Στάνκου, Αλιμπέκ (57' Τόρζε).

ΑΛΒΑΝΙΑ: Μπερίσα, Ίσαϊ, Αγιέτι, Μάβραϊ, Αγκόλι, Μπάσα, Αμπράσι, Μεμούσαϊ, Λίλα, Λενιάνι (73' Ρόσι), Σαντίκου (58' Μπάλαϊ).

ΠΗΓΗ: Sport24.gr

Δημοφιλή