Ποιος ήρωας του Game of Thrones είναι τελικά ο Νο 1 ηγέτης; (προσοχή η λίστα κατάταξης μπορεί να σας εξοργίσει)

Ποιος ήρωας του Game of Thrones είναι τελικά ο Νο 1 ηγέτης; (όχι δεν είναι αυτοί που φαντάζεστε)
game of thrones poster

Μετά από όσα είδαμε μέχρι τώρα στην 6η σεζόν του Game of Thrones και με βάσει του ήρωες που είναι ακόμη ζωντανοί – τουλάχιστον στην τηλεοπτική σειρά αφού o George RR Martin δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τη συγγραφή του νέου βιβλίου- αλλά και όσους φαίνεται να επιχειρούν ένα come back, τίθεται το ερώτημα: υπό το πρίσμα των πιο πρόσφατων εξελίξεων ποιος έχει πραγματικά τις πιο σημαντικές ηγετικές ικανότητες για να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο;

To Business Insider λοιπόν βαθμολογεί συνολικά 36 ήρωες της δημοφιλούς σειράς και τους κατατάσσει από αυτόν με τις πιο περιορισμένες ηγετικές ικανότητες σε αυτόν που μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο απόλυτος ηγέτης. Αν και θα μπορούσαμε βέβαια να συμφωνήσουμε στα πρόσωπα που βρέθηκαν στον...πάτο της λίστας, οι επιλογές που έγιναν για την κορυφή δεν μας ικανοποίησαν και τόσο.

Το βασικό «μειονέκτημα» στον τρόπο κατάταξης είναι πως φαίνεται να μην υπολογίζεται -όσο ενδεχομένως θα έπρεπε- η συνολική πορεία συγκεκριμένων ηρώων μέσα στο χρόνο, γεγονός που μάλλον τους αδικεί. Εξάλλου η δυνατότητα και μόνο να επιβιώσει κανείς στον κόσμο που έχει φτιάξει ο συγγραφέας, απαιτεί εφόδια που πρέπει να έχει ένας ηγέτης.

Η αλήθεια πάντως είναι πως για κάθε έναν από τους 36 χαρακτήρες υπάρχει μια επαρκής αιτιολόγηση της θέσης που «κέρδισε» στην λίστα αλλά εάν και κατά πόσο θα πειστείτε είναι άλλο θέμα...

Στον «πάτο» της λίστας λοιπόν βρίσκονται οι :

36. Tommen Baratheon

35. Loras Tyrell

34. Robin Arryn

33. Lord Edmure Tully

32. Walder Rivers

31. Cersei Lannister

30. Mace Tyrell

29. Bran Stark

28. Yohn Royce

27. Varys

26. Ramsay Bolton

25. Jaqen H'ghar

Ως μέτριων ηγετικών ικανοτήτων κατατάσσονται οι:

24. Theon Greyjoy

23. Margaery Tyrell

22. Melisandre

21. Ellaria Sand

20. Walder Frey

19. Kevan Lannister

18. Benjen Stark

17. Davos Seaworth

16. Olenna Tyrell

15. Jaime Lannister

14. Sansa Stark

13. Beric Dondarrion and Thoros

Kαι «βαδίζοντας» προς την κορυφή:

12. Eddison Tollett

11. Tyrion Lannister

10. Grey Worm

9. Missandei

8. Euron Greyjoy

7. Yara Greyjoy

6. Petyr Baelish

5. Brienne of Tarth

4. Tormund Giantsbane

3. Jon Snow

2. Daenerys Targaryen

Και στην πρώτη θέση: The High Sparrow. Ω, ναι!

Γιατί; Ιδού πως δικαιολογεί την επιλογή του το Business Insider «To Κing's Landing είναι πλέον η πόλη του High Sparow...Μπορεί αυτό το γεγονός να έχει κάποια αξία σε βάθος χρόνου; Πιθανότατα όχι. Αφού τα ζόμπι του πάγου και οι δράκοι υπερισχύουν. Το King's Landing δεν είναι πλέον τόσο σημαντικό. Ωστόσο, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ένας τσαγκάρης από το πουθενά, όταν άρχισε να συνέρχεται από ένα άσχημο μεθύσι και αισθάνθηκε τόσο μεγάλη απογοήτευση από τον κόσμο που ζούσε, κατάφερε να ασκεί τόσο μεγάλη επιρροή, ώστε τώρα να έχει πλέον υπό τον έλεγχό του την κυβέρνηση. Ξεκίνησε από τον πάτο, μολύνοντας τον αφελή Tommen. Είναι ικανός να αρπάξει με τόλμη την εξουσία και για την ικανότητα να πείθει. Είναι σε θέση να συγκεντρώσει μια μεγάλη ομάδα αφοσιωμένων οπαδών, η δύναμη των οποίων βρίσκεται στον μεγάλο αριθμό τους. Ξέρει πως να “παίζει” τον ισχυρό όσο και τον αδύναμο. Μπορεί να είναι απειλητικός ή ειλικρινής. Στο τέλος της μέρας δεν έχει καν σημασία. Το θέμα είναι πως έχει τρελές ηγετικές ικανότητες. Γι' αυτό και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας».

Δημοφιλή