Οδηγός του ΟΑΣΑ απαίτησε από ηλικιωμένο επιβάτη να κατέβει από το λεωφορείο γιατί φορούσε ξεκούμπωτο πουκάμισο

Οδηγός του ΟΑΣΑ απαίτησε από ηλικιωμένο επιβάτη να κατέβει από το λεωφορείο γιατί φορούσε ξεκούμπωτο πουκάμισο
Eurokinissi

Οδηγός αστικού λεωφορείου ζήτησε από ηλικιωμένο άνδρα να κατέβει από το μέσο μεταφοράς επειδή είχε ξεκούμπωτο πουκάμισο, σύμφωνα με μαρτυρία της HuffPost Greece.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή 19 Ιουνίου, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, σε λεωφορείο της γραμμής 860 (Νεκροταφείο Σχιστού-Παλαιό Φάληρο). Όλα ξεκίνησαν όταν σε στάση επί της οδού Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο μπήκε στο λεωφορείο ένας ηλικιωμένος κύριος φορώντας μαγιό-βερμούδα και ξεκούμπωτο πουκάμισο. Υπενθυμίζουμε ότι αυτό το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία έφτασε τους 39 με 40 βαθμούς στην Αττική, ενώ η συγκεκριμένη γραμμή τους καλοκαιρινούς μήνες εξυπηρετεί αρκετούς λουόμενους από τα προάστια του Πειραιά.

Αμέσως μετά την επιβίβαση του συγκεκριμένου άνδρα, ο οδηγός άρχισε να φωνάζει, ζητώντας του να κουμπώσει το πουκάμισο ή να βγει από το λεωφορείο. Σύμφωνα με την μαρτυρία, ο οδηγός δεν δίστασε να ξεκαθαρίσει ότι ο ίδιος «κάνει κουμάντο» και αποφασίζει ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από το όχημα. Απείλησε μάλιστα να καλέσει την αστυνομία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ηλικιωμένος άνδρας αντέδρασε, εξηγώντας του με ήπιο τρόπο ότι δεν έχει δικαίωμα να δίνει οδηγίες στους επιβάτες για το πως να ντύνονται, γεγονός που εξόργισε ακόμα περισσότερο τον οδηγό.

Το λεωφορείο τελικά συνέχισε το δρομολόγιό του, χωρίς όμως να είναι γνωστό εάν προκλήθηκε στις επόμενες στάσεις κάποιο άλλο πρόβλημα. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο ΟΑΣΑ. Η καταγγελία έχει αριθμό 14445

Δεν είναι η πρώτη φορά που οδηγός λεωφορείου κάνει κατάχρηση εξουσίας. Υπενθυμίζουμε ότι οδηγός του ΟΑΣΑ είχε ζητήσει πρόσφατα από τυφλή γυναίκα να κατέβει από το λεωφορείο επειδή είχε μαζί της τον σκύλο-οδηγό της.

Δημοφιλή