ΔΙΕΘΝΕΣ
20/06/2016 08:10 EEST | Updated 22/06/2016 11:55 EEST

Στροφή 180 μοιρών για στέλεχος των Συντηρητικών κι από υποστηρίκτρια του Brexit δηλώνει πια Bremain: Διαδίδουν ψέματα και μίσος

Toby Melville / Reuters
Baroness Sayeeda Warsi, co-Chairman of the Conservative Party, addresses the Conservative Party's annual Conference in Manchester, northern England October 2, 2011. REUTERS/Toby Melville (BRITAIN - Tags: POLITICS HEADSHOT)

Η πρώην υπουργός και συμπρόεδρος του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος Σαγίντα Βάρσι κατηγόρησε σήμερα, Δευτέρα, την εκστρατεία υπέρ του Brexit ότι διαδίδει ψέματα, μίσος και ξενοφοβία, ανακοινώνοντας ότι αλλάζει στρατόπεδο και τάσσεται πλέον υπέρ της παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Βάρσι, που διετέλεσε υπουργός στην κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον μέχρι το 2014, κατηγόρησε την εκστρατεία "Vote Leave" υπέρ της αποχώρησης ότι υπαινίσσεται λανθασμένα πως αν η χώρα παραμείνει στην ΕΕ στο εγγύς μέλλον θα κατακλυστεί από Τούρκους και Σύριους πρόσφυγες.

«Είμαστε έτοιμοι να λέμε ψέματα, να διαδίδουμε το μίσος και την ξενοφοβία απλώς και μόνο για να κερδίσουμε μια εκστρατεία; Για μένα αυτό ξεπερνάει τα όρια» είπε στην εφημερίδα The Times.

«Δεν θέλω το στρατόπεδο του Leave να κυβερνά αυτή τη χώρα και δεν θέλω τα μηνύματα που προέρχονται από αυτό να συνιστούν το θεμέλιο του είδους της Βρετανίας στην οποία θέλω να ζήσω και να μεγαλώσω τα παιδιά μου», συνέχισε.

Οι εκπρόσωποι της επίσημης εκστρατείας Vote Leave αντιμετώπισαν μάλλον απαξιωτικά την αλλαγή του στρατοπέδου της Βάρσι, σημειώνοντας ότι δεν θυμούνται η πολιτικός να είχε ενταχθεί ποτέ σ' αυτήν. Η ίδια η Βάρσι είπε ότι δεν έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκστρατεία, όμως ανέκαθεν τασσόταν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ.

Το βασικό επιχείρημα των υποστηρικτών της εξόδου είναι ότι η Βρετανία δεν θα είναι σε θέση να ελέγξει τα επίπεδα της μετανάστευσης όσο παραμένει εντός της ΕΕ ενώ η εκστρατεία υπέρ της παραμονής επισημαίνει τους οικονομικούς κινδύνους που κρύβει για τη χώρα ένα ενδεχόμενο Brexit.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)