ΔΙΕΘΝΕΣ
20/06/2016 13:30 EEST | Updated 20/06/2016 13:35 EEST

Γαλλία: Δικάζεται η μητέρα που άφησε την κόρη της να πεθάνει στην παραλία. Τελετές μαγείας ή η κατάθλιψη τα κίνητρα;

Creatas via Getty Images
Gavel and scales

Ενώπιον του δικαστηρίου στη Γαλλία βρέθηκε η Fabiene Kabou η οποία σόκαρε τη κοινή γνώμη όταν δήλωσε στις αρχές πως σατανικές δυνάμεις την ώθησαν να σκοτώσει τη μόλις 15 μηνών κόρης της, Αδελαΐδα.

Η 39χρονη γυναίκα, η οποία περιγράφεται ως εξαιρετικά ευφυής, το Νοέμβριο του 2013 ταξίδεψε στην περιοχή Berck-sur-Mer (Μπερκ-συρ-Μερ)ν όπου εγκατέλειψε το παιδί της στην παραλία με αποτέλεσμα να πεθάνει από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Η Kabu, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, αφού νοίκιασε δωμάτιο σ΄ ένα ξενοδοχείο στη συνέχεια έκανε ερωτήσεις για την παλίρροια. Η ίδια δήλωσε στην αστυνομία πως επέλεξε τη συγκεκριμένη περιοχή γιατί ακόμη και το ονομά της ακουγόταν θλιβερό.

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, που επικαλείται ο Guardian, η 39χρονη περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές που ήταν με την κόρη της.

«Κάποια στιγμή σταμάτησα. Το μωρό έκανε μια μικρή κίνηση σαν να είχε μόλις ξυπνήσει. Έψαχνε το στήθος μου και της το πρόσφερα. Παρέμεινα όρθια και την έσφιξα επάνω μου και τότε δεν ξέρω, είπα: “όχι, όχι, όχι”, δεν μπορούσα να σταματήσω να λέω “όχι”, δεν ξέρω γιατί. Έκλαψα. Ήταν σαν να έλεγα σε κάποιον: “Δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο” αλλά το έκανα».

Η Fabiene Kabou συνεχίζει την τραγική αφήγησή της: «Είδα το κύμα και πρέπει να άφησα την Αντα (από το Adélaïde) σε απόσταση περίπου πέντε μέτρα, ίσως και δύο (από εκεί που έσκαγε το κύμα). Όπως και να έχει πρέπει να βούλιαξε κατευθείαν. Δεν ξέρω πόσο γρήγορα η θάλασσα ανέβηκε αλλά ήταν πολύ κοντά. Την άφησα κάτω και της μίλησα, της είπα πόσο λυπόμουν. Ήταν εντάξει, νομίζω. Δεν ένιωσε να απειλείται, ήμουν δίπλα της γονατισμένη, την αγκάλιασα παρατεταμένα , δεν κοιμόταν ακριβώς αλλά ήταν ήρεμη...Δεν ξέρω για πόση ώρα έμεινα εκεί μιλώντας της και ζητώντας της συγνώμη. Κάποια στιγμή σηκώθηκα και έτρεξα».

Την επόμενη ημέρα η Kabu πήρε το τρένο και επέστρεψε στο Παρίσι. Το σώμα του κοριτσιού το βρήκε ένας ψαράς.

Η 39χρονη γυναίκα γεννήθηκε στο Ντακάρ, στη Σενεγάλη και μεγάλωσε σε μια εύπορη καθολική οικογένεια. Ήταν από τις καλύτερες μαθήτριες και φέρεται να είχε δείκτη νοημοσύνης 130. Μετακόμισε στο Παρίσι το 1995 όπου έπειτα από δύο χρόνια εγκατέλειψε τις σπουδές της στην αρχιτεκτονική και ξεκίνησε νέο πτυχίο στη Φιλοσοφία. Είχε κάνει δύο εκτρώσεις πριν την Αδελαΐδα την οποία γέννησε μόνη της στο καλλιτεχνικό στούντιο του συντρόφου της και πατέρα του παιδιού, τού κατά 30 χρόνια μεγαλύτερού της Michel Lafon. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν συμβουλεύθηκε κανέναν γιατρό και κανείς από τους δύο γονείς δεν δήλωσε το παιδί στο ληξιαρχείο.

Η Kabou δήλωσε στην αστυνομία πως την ενοχλούσαν οι φωνές που άκουγε και ότι σατανικές δυνάμεις την ώθησαν να σκοτώσει το παιδί της.

Η γυναίκα κινδυνεύει με ισόβια κάθειρξη. Ψυχίατροι που την εξέτασαν αναφέρουν ότι πάσχει από βαριά κατάθλιψη. Ένας ειδικός ανέφερε πως η ψυχολογία της Kabou έχει επηρεαστεί τόσο από πολιτισμικούς παράγοντες όσο και από μια προσωπική πορεία που συνδέεται με τελετές σενεγαλέζικης μαγείας, καταστάσεις που άλλαξαν άρδην την αντίληψή της για τον κόσμο.