Σώος ο Πατριάρχης Αντιοχείας. Τέλος στην αγωνία για την τύχη του μετά την βομβιστική επίθεση στη Συρία

Σώος ο Πατριάρχης Αντιοχείας. Τέλος στην αγωνία για την τύχη του μετά την βομβιστική επίθεση στη Συρία
Eurokinissi/Αρχείου

Σώος είναι παρά τις αρχικές ανησυχητικές φορές, ο Πατριάρχης Αντιοχείας με μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν πως η τύχη του αγνοείται μετά την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στο Καμισλί της Συρίας.

Όπως ανέφερε όμως η δημοσιογράφος που καλύπτει το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ, Μαρία Αντωνιάδου μιλώντας στην ΕΡΤ o Πατριάρχης είναι καλά στην υγεία του αν και αυτός όπως και ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος δεν παρευρίσκεται στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο- αλλά και όχι και Πανορθόδοξη- που διεξάγεται στην Κρήτη.

Σε ό,τι αφορά τον Πατριάρχη Αντιόχειας, οι φήμες για το εάν είναι η όχι ζωντανός ξεκίνησαν την Κυριακή όταν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε ακόμη τραυματίστηκαν κατά τη βομβιστική επίθεση στην πόλη Καμισλίτης βορειοανατολικής Συρίας.

Ο βομβιστής φέρεται να ενεργοποίησε το γιλέκο εκρηκτικών που φορούσε στη γειτονιά αλ-Ουστάνι, όπου κυριαρχεί το κουρδικό στοιχείο.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, δεν είχε δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση αλλά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε γνωστό ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε λίγη ώρα αφότου ο επικεφαλής της Συροϊακωβιτικής Εκκλησίας Ιγνάτιος Εφραίμ ο Β' είχε εγκαινιάσει μνημείο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, στην ίδια γειτονιά.

Αρχικά όμως είχε μεταδοθεί εκ παραδρομής από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι την τελετή είχε τελέσει ο Πατριάρχης Αντιοχείας.

Δημοφιλή