Με θρίαμβο στους "16" η Ουαλία

Με θρίαμβο στους "16" η Ουαλία
sport24

Η Ουαλία νίκησε 3-0 την Ρωσία, την απέκλεισε και η ίδια προκρίθηκε στους "16" του Euro 2016 ως πρωτοπόρος! Ο Γκάρεθ Μπέιλ έγινε ο 7ο παίκτης στην ιστορία με γκολ σε κάθε ματς του ομίλου.

Στην πρώτη της συμμετοχή σε τελικά Euro η Ουαλία προκρίθηκε στους "16", καθώς νίκησε με 3-0 την Ρωσία και μάλιστα πήρε την πρόκριση ως πρωτοπόρος, καθώς το Σλοβακία - Αγγλία ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, έτσι προσπέρασε τους Άγγλους.

Ο Τζο Άλεν ήταν τρομερός και τα γκολ των Ουαλών πέτυχαν οι Άαρον Ράμσεϊ, Νιλ Τέιλορ και Γκάρεθ Μπέιλ, με τους Ρώσους ξανά να είναι απογοητευτικοί.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ με το γκολ του έφτασε τα 3 στην διοργάνωση και είναι πρώτος σκόρερ, ενώ τον ακολουθούν με δύο τέρματα οι Μοράτα, Παγέτ, Στάνκου και Λουκακού.

Είναι ο μοναδικός βέβαια που σκόραρε και στα 3 ματς του ομίλου και στην ιστορία του Euro είναι ο 7ος που το καταφέρνει. Οι 6 πρώτοι ήταν ο Πλατινί ('84), Στόιτσκοφ ('96), Σίρερ ('96), Μιλόσεβιτς ('00), Μπάρος ('04) και Φαν Νίστελροοϊ ('04).

Η τελική βαθμολογία (Group B):

1. Ουαλία 6 (6-3)

2. Αγγλία 5 (3-2)

3. Σλοβακία 4 (3-3)

4. Ρωσία 1 (2-6)

Ρωσία - Ουαλία 0-3

Σκόρερς: 11' Ράμσεϊ, 20' Νιλ Τέιλορ, 67' Μπέιλ

Γήπεδο: "Stadium de Toulouse", Τουλούζ

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Ο Γκάρεθ Μπέιλ και στα δύο πρώτα ματς της Ουαλίας στο Euro 2016 ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ (με φάουλ) και κόντρα στην Ρωσία είχε ευκαιρία στο πρώτο λεπτό, αλλά απέκρουσε το σουτ του Ίγκορ Ακινφέεβ.

Το σκορ τελικά δεν άργησε να ανοίξει για τους Ουαλούς, καθώς το έκανε ο Άαρον Ράμσεϊ στο 11', νικώντας στο τετ-α-τετ τον Ακινφέεβ με "σκαφτό" πλασέ, έπειτα από την τρομερή μπαλιά του Τζο Άλεν.

Η φάση ξεκίνησε από κλέψιμο, όπως και αυτή του 2-0 για τους Ουαλούς στο 20'. Ο αριστερός μπακ-χαφ, Νιλ Τέιλορ ήταν ο σκόρερ, ο οποίος νίκησε με δεύτερη προσπάθεια τον Ακινφέεβ στο τετ-α-τετ, μετά από νέα εξαιρετική ασίστ, αυτήν την φορά από τον Γκάρεθ Μπέιλ.

Μόνο μία φορά κατάφερε η απειλήσει η Ρωσία στο πρώτο ημίχρονο όταν ο Αρτέμ Τζιούμπα στο 27' πρόλαβε τον Χένεσεϊ και πλάσαρε, αλλά ο Ουαλός τερματόφυλακες απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ οι Βρετανοί μέχρι να ολοκληρωθεί το 45άλεπτο έχασαν ευκαιρίες με Βόουκς, Ράμσεϊ και Μπέιλ, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε την ρωσική άμυνα.

Αυτό που έψαχνε ο Γκάρεθ Μπέιλ το πέτυχε στο 67ο λεπτό, καθώς από νέα τρομερή πάσα του Ράμσεϊ βγήκε τετ-α-τετ με τον Ακινφέεβ, τον νίκησε με εξωτερικό πλασέ και έκανε το 3-0 για την Ουαλία, με το τρίτο του γκολ στην διοργάνωση. Είναι πρώτος σκόρερ και βέβαια ο μοναδικός με γκολ σε κάθε ματς!

ΡΩΣΙΑ: Ακινφέεβ, Σμόλνικοβ, Βασίλι Μπερεζούτσκι (46' Αλεκσέι Μπερεζούτσκι), Ιγκνασέβιτς, Κομπάροβ, Μαμάεβ, Γκλουσακόβ, Σιρόκοβ (52' Γκολοβίν), Σμόλοβ (70' Σαμέντοβ), Κοκόριν, Τζιούμπα.

ΟΥΑΛΙΑ (5-4-1): Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τσέστερ, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Μπεν Ντέιβις, Νιλ Τέιλορ, Λέντλεϊ (76' Άντι Κινγκ), Τζο Άλεν (74' Ντέιβιντ Έντουαρντς), Ράμσεϊ, Μπέιλ, Βόουκς.

Πηγή: sport24

Δημοφιλή