Ο Τίτι νέος προπονητής της εθνικής Βραζιλίας

Ο Τίτι νέος προπονητής της εθνικής Βραζιλίας
Sport24.gr

Αργά το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας παρουσίασε επίσημα τον Τίτι, τον νέο προπονητή της seleção.

Ο 58άχρονος είναι ο αντικαταστάτης του Ντούνγκα, ο οποίος ήταν ένας μυθικός αρχηγός, αλλά ως προπονητής απέτυχε και στην δεύτερη θητεία, με δύο σερί κακές παρουσίες σε Copa América (στην πρώτη θητεία είχε αποκλειστεί στο Μουντιάλ 2010 στα προημιτελικά από την Ολλανδία).

Για τον Τίτι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το βασικό, γράφεται Tite και προφέρεται Τίτι. Όχι Τίτε και φυσικά όχι Τιτέ ή Τιτί. Η προφορά βέβαια είναι προς το "Τσίτσι", αλλά ας μείνουμε στο Τίτι.

Το πραγματικό του όνομα είναι Adenor Leonardo Bacchi, αλλά το "Τίτι" είναι το ψευδώνυμό του, όπως λέμε δηλαδή Πελέ & Ντούνγκα (το Κάρλος Ντούνγκα φυσικά είναι λάθος, καθώς αναμειγνύεις όνομα με ψευδώνυμο).

Ο Τίτι λοιπόν είναι 55 ετών, έπαιζε αμυντικό χαφ στις Κασίας, Εσπορτίβο, Πορτουγκέζα και Γκουαρανί, με την οποία τερμάτισε στην 2η θέση στο πρωτάθλημα του 1986, ενώ βέβαια δεν υπήρξε ποτέ διεθνής (δεν ήταν και τόσο καλός).

Ως προπονητής έχει κάτσει στον πάγκο 13 διαφορετικών συλλόγων και φέτος ήταν στην Κορίνθιανς για τρίτη φορά! Την δεύτερη ήταν στον πάγκο της από το 2010 μέχρι το 2013.

Με την Κορίνθιανς λοιπόν έχει πάρει δύο πρωταθλήματα Βραζιλίας (2011, 2015), το Copa Libertadores 2012 και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2012, τέσσερις σπουδαίους τίτλους που δείχνουν πως ίσως είναι ο μόνος κατάλληλος για τον πάγκο της seleção.

"Στο αεροδρόμιο κάποιος μου είπε... -Τίτι, τώρα υπάρχουν 200.000.000 φίλαθλοι που σε παρακολουθούν-, ξέρω ποια είναι ευθύνη μου, είμαι προετοιμασμένος και σκοπεύω σε διαρκή βελτίωση", τόνισε ο Τίτι στην παρουσίασή του.

"Επικεντρωνόμαστε στο να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν είμαστε ήδη εκεί. Πιστεύω πως η δουλειά μας θα μας πάει εκεί, αλλά υπάρχει περίπτωση και να μην τα καταφέρουμε. Θα τρέχουμε μακριά από την πραγματικότητα αν δεν το βλέπουμε αυτό σαν πιθανότητα. Είμαι εδώ διότι δεν έχουν έρθει καλά αποτελέσματα".

Η Βραζιλία στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 (στην ζώνη της Νοτίου Αμερικής) έχει 9 βαθμούς μετά από 6 αγωνιστικές (2 νίκες, 3 ισοπαλίες, 1 ήττα) και βρίσκεται στην 6η θέση. Οι 4 πρώτες θέσεις οδηγούν στα τελικά και η 5η σε μπαράζ.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Δημοφιλή