Ουκρανία - Πολωνία 0-1

Ουκρανία - Πολωνία 0-1
CONTRA

Οι Ουκρανοί, που δεν είχαν να χάσουν τίποτα αφού είχαν ήδη αποκλειστεί, είχαν διάθεση για ρίσκο και δημιουργικό ποδόσφαιρο.

Αφηναν βέβαια κενά στην άμυνα από τα οποία προήλθαν οι δύο γρήγορες ευκαιρίες των Πολωνών με τον Μίλικ και τον Λεβαντόφσκι, αλλά στο άλλο μισό του τερέν ήταν κυρίαρχοι. Με κατοχή της μπάλας, με ταχύτητα, με καλές, ενίοτε,εμπνεύσεις. Ο Γερμολένκο πάντως, που είχε στο 17' τη μεγάλη ευκαιρία για τους Ουκρανούς, την σπατάλησε με τόσο φθηνό τρόπο που μάλλον επηρέασε και τους συμπαίκτες του.

Από το 30' και μετά ο ρυθμός έπεσε γεγονός που σίγουρα βόλευε τους Πολωνούς που απλώς έψαχναν ένα πόντο για να διασφαλίσουν την πρόκρισή τους κρατώντας την μακριά από σενάρια.

Για να γίνει μάλιστα αυτό πήρε θέση στο τερέν από το 46' ο Μπλαστσικόφσκι σε μία προσπάθεια να αποκτήσει η Πολωνία μεγαλύτερη ουσία στο παιχνίδι της μ' ένα παίκτη που έχει παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο.

Δεν χρειάστηκαν πάρα μόνο 8 λεπτά στην επανάληψη έτσι ώστε οι Πολωνοί να βρουν το γκολ που χρειάζονταν για να αισθανθούν άνετα. Το κόρνερ από το οποίο προήλθε το τέρμα χτυπήθηκε με κάτι που εξελίχθηκε σε... κομπίνα διαρκείας μέχρι ο Μπλαστσικόφσκι να γράψει το 0-1 με σουτ μέσα από την περιοχή.

Παρά την απογοήτευσή τους οι Ουκρανοί επέμειναν να ζητούν πράγματα από το παιχνίδι, έστω ένα γκολ. Δεν το βρήκαν όμως αν και πίεσαν πάρα πολύ και είχαν τουλάχιστον τρεις καλές τελικές προς την εστία του Φαμπιάνσκι.

ΠΗΓΗ: CONTRA

Δημοφιλή