Με ποδήλατα, ομπρέλες και τα κατοικίδιά τους προσέρχονται στις κάλπες οι Βρετανοί. Το δημοψήφισμα σε φωτογραφικά κλικ

Με ποδήλατα, ομπρέλες και τα... κατοικίδιά τους προσέρχονται στις κάλπες οι Βρετανοί

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουνίου οι Βρετανοί για να ψηφίσουν εάν επιθυμούν να παραμείνουν ή να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ψηφοφόροι όλων των ηλικιών, μεταβαίνουν στα εκλογικά κέντρα πεζοί ή με ποδήλατα, παρά τις έντονες βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές της Βρετανίας. Πολλοί δεν δίστασαν να φέρουν μάλιστα μαζί τους και τα κατοικίδιά τους.

Έξω από τα εκλογικά τμήματα του Βρετανού πρωθυπουργού και υπέρμαχου του Bremain, Ντέιβιντ Κάμερον, και του ηγέτη του UKIP και υπέρμαχου του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ, είχε συγκεντρωθεί πλήθος δημοσιογράφων και φωτογράφων.

Στο Batley, ψηφοφόροι άφησαν λουλούδια έξω από τα εκλογικά κέντρα εις μνήμην της βουλευτή Τζο Κοξ που σκοτώθηκε σε ένα έγκλημα που, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έγινε λόγω των πολιτικών της πεποιθήσεων. Η Κοξ ήταν υπέρμαχος του Bremain.

Με τη λήξη της διαδικασίας, το καθένα από τα 382 κέντρα καταμέτρησης θα συγκεντρώσει τον αριθμό των ψηφοδελτίων και θα ανακοινώσει τα ποσοστά συμμετοχής του εκλογικού σώματος ενώ θα ξεκινήσει η καταμέτρηση. Οι περισσότερες περιφέρειες αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

referendum brexit

Δημοφιλή