Αυτές οι πλωτές αποβάθρες στην Ιταλία είναι ένα μοναδικό έργο τέχνης

Αυτές οι πλωτές αποβάθρες στην Ιταλία είναι ένα μοναδικό έργο τέχνης

Από την αρχή αυτής της εβδομάδας και για τις επόμενες 16 μέρες, όσοι βρεθούν στην Ιταλική λίμνη Iseo θα μπορέσουν να «περπατήσουν επάνω στο νερό». Ή για να το θέσουμε καλύτερα, επάνω σε πλωτές αποβάθρες. Πρόκειται για το νέο, φιλόδοξο έργο του Christo με την ονομασία «The Floating Piers», το οποίο βασίζεται σε μία ιδέα του 1970.

Η εγκατάσταση αποτελείται από 100.000 τετραγωνικά μέτρα κίτρινου υφάσματος που υποστηρίζονται από ένα πλωτό, σπονδυλωτό σύστημα αποβάθρας , το οποίο είναι κατασκευασμένο από 220.000 κύβους πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας. Βρίσκεται λίγο πάνω από την επιφάνεια του νερού και κινείται ανάλογα με τα ρεύματα της λίμνης.

«Όπως όλα τα έργα μας, είναι προσβάσιμο δωρεάν 24 ώρες την ημέρα – καιρού επιτρέποντος,» λέει ο Christo. «Δεν υπάρχουν εισιτήρια, κρατήσεις ή ιδιοκτήτες. Οι αποβάθρες λειτουργούν ως επέκταση του δρόμου και ανήκουν σε όλους».

The San Paolo section of the project is closed today. We will keep you posted on when it will reopen. Other sections are open but please keep your eye on the forecast! #thefloatingpiers

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης The Floating Piers (@floatingpiers) στις

Για πρώτη φορά λοιπόν οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν από την κοινότητα του Sulzano στην πόλη Monte Isola και από εκεί στο νησί του Sao Paolo, το οποίο πλαισιώνεται στην ουσία από το έργο «The Floating Piers». Ωστόσο, σύμφωνα με την Guardian, η ανταπόκριση του κοινού σε αυτό το εντυπωσιακό έργο τέχνης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού πάνω από 270.000 επισκέπτες το περπάτησαν μέσα σε λιγότερο από πέντε μέρες, ενώ αρχικά υπήρχε η προσδοκία για 500.000 επισκέπτες μέσα σε 16 μέρες. Ως αποτέλεσμα, οι πλωτές αποβάθρες άρχισαν να φθείρονται και έτσι οι αρχές αποφάσισαν η εγκατάσταση να παραμείνει κλειστή όλο το βράδυ της 22ας Ιουλίου, μέχρι και τις 6 το πρωί.

Οι «Floating Piers» καλύπτουν έναν διάδρομο τριών χιλιομέτρων κατά μήκος της λίμνης Iseo, ενώ έχουν μήκος 16 μέτρα και ύψος περίπου 35 εκατοστών. Το ύφασμα από το οποίο αποτελούνται καλύπτει πάνω από τα 2 χιλιόμετρα του δρόμου τόσο σε Sulzano όσο και στην πόλη Peschiera Maraglio.

6:30 am a local touches up his window sill for all the visitors arriving to #thefloatingpiers

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης The Floating Piers (@floatingpiers) στις

Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο μεγάλης έκτασης έργο του Christo μετά τον θάνατο της γυναίκας και συνεργάτιδας του, Jeanne-Claude, ενώ έχει χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από τα έργα τέχνης του.

The Floating Peirs

Δημοφιλή