Τετ α τετ με μενού Σύνταγμα και Πολάκη

Τετ α τετ με μενού Σύνταγμα και Πολάκη
Sooc

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πηγαίνει το απόγευμα στο ραντεβού του με τον πρωθυπουργό με διάθεση να ακούσει αλλά να μην μπει σε συζήτηση για τον εκλογικό νόμο για τον οποίο έτσι και αλλιώς θεωρεί ότι πρόκειται για μια προσχηματική και όχι ουσίας συζήτηση, με τους συνεργάτες του να κάνουν λόγο για «προπέτασμα καπνού την ώρα που φόροι και εργασιακά προεξοφλούν ένα θερμό καλοκαίρι για την κυβέρνηση».

Τις πραγματικές του προθέσεις έδειξε ήδη από το βήμα του Economist, τονίζοντας «οι μεγάλες θεσμικές παραβάσεις απαιτούν μία σοβαρή προϋπόθεση, να μην γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης για την επίτευξη εφήμερων κομματικών κερδών».

Ωστόσο ο κ.Μητσοτάκης στον φάκελο που θα έχει μαζί του - και θα παραδώσει στον Αλέξη Τσίπρα - θα συμπεριλάβει μια σειρά προτάσεων, όχι όμως για το εκλογικό νόμο, αλλά για την Συνταγματική Αναθεώρηση, ζητώντας συναίνεση σε μια σειρά αλλαγών.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι στην πρόταση του θα συμπεριλάβει και την κατάργηση ή τροποποίηση του άρθρου 16 που απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, πιέζοντας έτσι ιδεολογικά τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να προσωποποιήσει - κάνοντας ονομαστικές αναφορές σε συγκεκριμένους υπουργούς - την κριτική του για μια σειρά επιλογών της κυβέρνησης, φέρνοντας ως αρνητικό παράδειγμα τον Παύλο Πολάκη και τις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει κατά της δικαιοσύνης, θέμα το οποίο θα επιχειρήσει να συνδέσει με την ανάγκη περαιτέρω αλλαγών στο κείμενο του Συντάγματος και ουσιαστικής ενίσχυσης του θεσμού της δικαιοσύνης.

Δημοφιλή