Μεγαλώνει ο κύκλος αίματος στην Κύπρο. Εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου που εκκρεμούσε από το 2012

Μεγαλώνει ο κύκλος αίματος στην Κύπρο. Εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου που εκκρεμούσε από το 2012
Gangster or investigator or spy silhouette on natural wooden wall. You can see more silhouettes and shadows on my page.
Gangster or investigator or spy silhouette on natural wooden wall. You can see more silhouettes and shadows on my page.
aruba200 via Getty Images

Συμβόλαιο θανάτου που απέτυχε να εκτελεστεί το 2012 και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί την εν ψυχρώ δολοφονία του Κύπριου επιχειρηματία Φάνου Καλιψιδιώτη στην Αγία Νάπα.

Οι κυπριακές Αρχές δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τη δολοφονία. Το βράδυ της Πέμπτης άνδρας αλβανικής καταγωγής εισέβαλε με καλάσνικοφ σε εστιατόριο στην Αγία Νάπα όπου διασκέδαζε ο Καλιψιδιώτης με την παρέα του και τον εκτέλεσε. Οι φρουροί του επιχειρηματία άνοιξαν πυρ εναντίον του δράστη, ο οποίος έστρεψε το όπλο εναντίον τους. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσουν νεκροί δύο αστυνομικοί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, όπως και ο δράστης. Τα παιδιά των δύο νεκρών αστυνομικών, οι οποίοι ήταν εκτός υπηρεσίας και βρίσκονταν στην παρέα του επιχειρηματία, σώθηκαν από θαύμα όταν κρύφτηκαν κάτω από το τραπέζι.

Το νέο αιματοκύλισμα σημειώθηκε στην οδό Καταλυμάτων, στην ίδια οδό που το 2012 είχε γίνει η ενέδρα θανάτου σε βάρος του ίδιου επιχειρηματία. Ένας 38χρονος Έλληνας αντιεξουσιαστής μαζί με συνεργό του είχαν αναλάβει την εκτέλεση του Φάνου Καλιψιδιώτη. Ο 38χρονος άνοιξε πυρ κατά του αυτοκινήτου του επιχειρηματία σκοτώνοντας μέσα σε ένα λεπτό τους πέντε συνοδούς του, όχι όμως και τον ίδιο το στόχο που κατάφερε να σωθεί. Το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους οι δύο Έλληνες δράστες συνελήφθησαν και μάλιστα βρέθηκε στην κατοχή τους το πιστόλι Glock με το οποίο πυροβολήθηκαν οι πέντε φρουροί.

Το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του, όμως, δεν έπαψε να ισχύει. Έτσι, οι αντίπαλοί του, σύμφωνα με την Αστυνομία ομάδα του υποκόσμου της Κύπρου, έδωσε εντολή σε νέους φυσικούς αυτουργούς να δολοφονήσουν τον Καλιψιδιώτη. Το 2014 είχε δολοφονηθεί έξω από το σπίτι του και ο 73χρονος πατέρας του Καλιψιδιώτη, μπροστά στα μάτια της συζύγου του, σε μία εκτέλεση με καθαρά μαφιόζικα χαρακτηριστικά και κίνητρο την εκδίκηση.

Δημοφιλή