ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
24/06/2016 09:21 EEST | Updated 24/06/2016 09:21 EEST

Στη σύνοδο των κεντρικών τραπεζιτών της Ευρωζώνης στην Ελβετία ο Στουρνάρας. Το Brexit κυριαρχεί στην ατζέντα

Eurokinissi

Για τη Βασιλεία της Ελβετίας αναχωρεί σήμερα Παρασκευή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας προκειμένου να συμμετάσχει στην προγραμματισμένη σύνοδο της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS), όπου στο περιθώριο της συνόδου οι κεντρικοί τραπεζίτες της ευρωζώνης αναμένεται να επανεξετάσουν τα νέα δεδομένα που δημιουργεί για την ευρωζώνη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο αντίκτυπος του οποίου, σύμφωνα με την ΤτΕ θα είναι περιορισμένος.

Εν τω μεταξύ η Eυρωπαική Κεντρική Τράπεζα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις χρηματαγορές μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μ. Βρετανία και είναι έτοιμη να προσφέρει πρόσθετη ρευστότητα, αν χρειαστεί σε ευρώ ή και σε ξένο συνάλλαγμα, αν παραστεί αναγκαίο.

Αυτό αναφέρει η ΕΚΤ σε ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο μετά την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Η ΕΚΤ βρίσκεται σε επαφή με άλλες κεντρικές τράπεζες. Η ίδια είναι σε διαρκή επικοινωνία με τις εμπορικές τράπεζες τις οποίες επιβλέπει, έχοντας ήδη εκπονήσει σχέδια εκτάκτου ανάγκης για την περίσταση, προκειμένου να διασφαλίσει ότι το τραπεζικό σύστημα στην θα παραμέινει ισχυρό τόσο κεφαλαιακά όσο και από άποψη ρευστότητας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)