Πώς γυρίζονται οι ερωτικές σκηνές στο Χόλιγουντ; 7 αξεσουάρ που χρησιμοποιούν οι σκηνοθέτες

Πώς γυρίζονται οι ερωτικές σκηνές στο Χόλιγουντ; 7 αξεσουάρ που χρησιμοποιούν οι σκηνοθέτες
youtube

Λέγεται ότι ο Sean Connery είχε πει στα γυρίσματα μίας ερωτικής σκηνής: «Εάν ερεθιστώ, λυπάμαι αν συμβεί, λυπάμαι κι αν δεν συμβεί».

Σίγουρα, πολλοί θα αναρωτιέστε τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ερωτικών σκηνών στο Χόλιγουντ. Είναι οι ηθοποιοί γυμνοί, έχει κόσμο, πώς προσποιούνται ότι κάνουν σεξ;

Υπολογίζεται ότι για 15 μόλις δευτερόλεπτα «κινηματογραφικού σεξ» στις οθόνες μας χρειάζονται γύρω στις 6 ώρες γυρισμάτων, προκειμένου να γυριστούν οι σκηνές με σωστό φωτισμό και από διαφορετικές γωνίες και τις περισσότερες φορές, στο πλατό βρίσκονται μόνο οι απολύτως απαραίτητοι.

Η ιστοσελίδα Mashable, προσπαθεί να μας λύσει την περιέργεια για το τι ακριβώς συμβαίνει πίσω από τις κλειστές αυτές πόρτες και τι αξεσουάρ χρησιμοποιούν οι ηθοποιοί στις ερωτικές σκηνές.

1. Περούκα

Και δεν εννοούμε κανονική περούκα για τα μαλλιά, αλλά για την ηβική περιοχή, και πολλοί σκηνοθέτες ζητούν από τις ηθοποιούς να τις φοράνε στις ερωτικές σκηνές. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Daily Beast, την περούκα αυτή έχει φορέσει η Κate Winslet στην ταινία «The Reader» και έχει χρησιμοποιηθεί και στην ταινία «Love and other drugs».

2. Κάλτσα

Στις πολύ τολμηρές ερωτικές σκηνές, όταν οι ηθοποιοί έρχονται πολύ κοντά, συνηθίζουν να τυλίγουν τα ανδρικά γεννητικά όργανα με ένα κομμάτι ύφασμα που μοιάζει με κάλτσα.

3. Ειδικά διαμορφωμένα εσώρουχα

Σε πολλές σκηνές, οι ηθοποιοί μοιάζουν να είναι γυμνοί αλλά στην πραγματικότητα φορούν ειδικά διαμορφωμένα εσώρουχα στο χρώμα του δέρματος. Όπως αποκάλυψε η ηθοποιός Anna Paquin, συχνά στην σειρά True Blood, όπου πρωταγωνιστούσε, φορούσε εσώρουχα που ήταν κομμένα στο πλάι και με τις σωστές λήψεις φαινόταν σαν να ήταν γυμνή.

4. Καλύμματα

Τα φορούν συχνά οι γυναίκες ηθοποιοί προκειμένου να καλύψουν τις θηλές τους και να δώσουν την ψευδαίσθηση ότι είναι εντελώς γυμνές.

5. Φουσκωτές μπάλες

Έχετε δει τις φουσκωτές μπάλες που χρησιμοποιούν στη γιόγκα ή το πιλάτες; Σύμφωνα με τον ηθοποιό, σεναριογράφο και σκηνοθέτη, John Turturro, όταν το 2005 σκηνοθετούσε την ταινία «Romance and Cigarettes», είχε βάλει την Kate Winslet πάνω σε μία τέτοια μπάλα ώστε να προσποιείται ότι κάνει σεξ.

6. Ψεύτικα γεννητικά όργανα

Συχνά χρησιμοποιούνται ντουμπλέρ στις ταινίες, αλλά μερικές φορές, προτιμούν τα ψεύτικα γεννητικά όργανα. Σύμφωνα με τον The Guardia, ψεύτικα γεννητικά όργανα από σιλικόνη έχουν χρησιμοποιηθεί στις ταινίες «Blue is the Warmest Color» και «Nymphomaniac».

7. Ροδόνερο και σπρέι σιλικόνης

Με αυτά ψεκάζουν συνήθως τους ηθοποιούς για να φαίνονται ιδρωμένοι στις ερωτικές σκηνές.