ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25/06/2016 08:43 EEST | Updated 25/06/2016 08:44 EEST

Τσίπρας: Η ευθύνη για το αποτέλεσμα στη Μ. Βρετανία στις ηγεσίες που δημιούργησαν μια Ένωση πολλών ταχυτήτων

sooc

«Η Ευρώπη βιώνει τα αποτελέσματα της ανεπάρκειας της στην αντιμετώπιση της κρίσης. Μιας που έχει τις ρίζες της στο οικονομικό πεδίο αλλά εξελίσσεται σε κρίση πολιτική», δήλωσε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής.

«Το αποτέλεσμα στη Μ. Βρετανία είναι η τελευταία πράξη του δράματος αυτής της κρίσης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν στις ευρωπαϊκές ηγεσίας που δημιούργησαν μια Ένωση πολλών ταχυτήτων, μια Ένωση που θυμάται τους κανόνες για να τιμωρήσει τους δήθεν απείθαρχους και τους ξεχνά όταν πρέπει ισομερώς να κατανείμει τις ευθύνες.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι σήμερα χρειαζόμαστε ένα νέο ξεκίνημα και ένα νέο όραμα για τη νέα Ευρώπη, μια μεγάλη αντεπίθεση των προοδευτικών δυνάμεων.

O Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμη ότι η απόφαση του βρετανικού λαού που είναι απόλυτα σεβαστή, επιβεβαιώνει μια στρατηγική κρίση που δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία αλλά υπήρξαν προμηνύματα με την άνοδο των εθνικιστικών κομμάτων, με τις ακραίες επιλογές που διεύρυναν τις ανισότητες στην ΕΕ και την α λα καρτ διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Εν τω μεταξύ όπως αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ηγέτη των PODEMOS Πάμπλο Ιγγλέσιας όπου ευχήθηκε για εκλογική νίκη την Κυριακή στις εκλογές στην Ισπανία. Μάλιστα του θύμισε πως στις εκλογές του Σεπτέμβρη ο Π. Ιγγλέσιας χαιρετίζοντας την συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «να κρατήσει» γιατί «ερχόμαστε εμείς». «Εμείς κρατήσαμε. Σας περιμένουμε» ήταν το μήνυμα του Αλ. Τσίπρα στον ηγέτη των PODEMOS.

Sponsored Post