Γαλλία - Ιρλανδία 2-1

Γαλλία - Ιρλανδία 2-1
Contra

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σ' ένα παιχνίδι που η Ιρλανδία προηγήθηκε στο 2' με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπρέιντι (από παράβαση του Πογκμπά στον Λονγκ) τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν πολύ νωρίς.

Τόσο νωρίς πάντως που η Γαλλία είχε χρόνο να εφαρμόσει το πλάνο της και να ψάξει την ανατροπή. Το εμπόδιο για τους "τρικολόρ" ήταν πως ενώ ο Πογκμπά, ο Παγέ και ο Γκριεζμάν συμμετείχαν στο παιχνίδι είτε δεν είχαν την απαιτούμενη ευστοχία στις μεταβιβάσεις είτε οι Ιρλανδοί έβγαιναν πρώτοι στις μονομαχίες. Μάλιστα οι ποδοσφαιριστές του Ο'Νιλ ήταν αυτοί που απείλησαν με Μέρφι στο 21' (απέκρουσε δύσκολα ο Γιορίς) και Ντάφι στο 43' (κεφαλιά άουτ), πριν από την πραγματικά καλή ευκαιρία του Γκριεζμάν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, σε μια κατάσταση πολιορκίας της περιοχής του Ράντολφ.

Ο Ντεσάμπ άλλαξε τον (κιτρινισμένο) Καντέ με τον Κομάν και μαζί το 4-3-3 σε 4-2-3-1. Οι Ιρλανδοί όφειλαν ν' ακολουθήσουν και να προσαρμοστούν, δυσκολεύτηκαν πάντως ν' ανταπεξέλθουν. Κι αν στο 48' ο Κοσιελνί δεν βρήκε εστία με το κεφάλι και στο 55' ο Ράντολφ έδιωξε το σουτ του Ματουιντί, το 1-1 από τον αφύλακτο Γκριεζμάν στο 58' κατέδειξε την αδυναμία της ιρλανδικής άμυνας ν' ακολουθήσει την κάθετη κίνηση του πέμπτου χαφ που γινόταν κρυφός φορ.

Αντίστοιχα συνέβη τόσο στο 61', όταν ο Ζιρού, στον οποίο έπεσαν οι δύο στόπερ, "σέρβιρε" στον αστέρα της Ατλέτικο για την ολική ανατροπή σε τρία λεπτά, όσο και στο 66', όταν ο Ντάφι ανέτρεψε τον ίδιο, προτού εισέλθει στην περιοχή, και αποβλήθηκε! Ήταν το χρονικό σημείο που η πλάστιγγα έγειρε στην πλευρά των "μπλε", τότε που κατάλαβαν πως δεν... αποκλείονται. Αν μάλιστα ο Ζινιάκ είχε βρει στόχο σε τρεις "καθαρές" ευκαιρίες - η πρώτη στον Ράντολφ, δεύτερη στο δοκάρι και η τρίτη άουτ, η νίκη-πρόκριση της Γαλλίας θα είχε διαφορετικό εύρος. Οι Ιρλανδοί έκαναν κάποιες απέλπιδες προσπάθειες, αλλά την τελευταία ευκαιρία ξόδεψε ο Γκριεζμάν στο 93'. Μαζί έχασε και το χατ τρικ.

ΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εύκολα γίνεται αντιληπτό πως οι κινήσεις του Αντουάν Γκριεζμάν ως δεύτερου φορ στο δεύτερο ημίχρονο μπέρδεψαν την άμυνα των Ιρλανδών και έκαναν τη διαφορά για τη Γαλλία, αποφέροντας δύο γκολ και μία αποβολή από το 58' μέχρι το 66'! Ο μεσοεπιθετικός της Ατλέτικο πάτησε περισσότερο περιοχή και από τον βασικό επιθετικό Ζιρού.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Γαλλία (4-3-3): Γιορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Καντέ (46' Κομάν, 93' Σισοκό), Πογκμπά, Ματουιντί, Γκριεζμάν, Παγέ, Ζιρού (73' Ζινιάκ)

Ιρλανδία (4-4-2): Ράντολφ, Κόλμαν, Κίοχ, Ντάφι, Γουόρντ, ΜακΚάρθι (72' Χούλαχαν), Χέντρικ, Μπρέιντι, ΜακΛιν (68' Ο'Σι), Λονγκ, Μέρφι (65' Γουόλτερς)mozallowfullscreen allowfullscreen>

Πηγή: Contra.gr

Δημοφιλή