Πυροσβεστική: «Οι πιλότοι έδιναν εντολή να σηκωθεί το καναντέρ αλλά τίποτα» - Η τρομακτική προσγείωση σε χωράφι

Πυροσβεστική: «Οι πιλότοι έδιναν εντολή να σηκωθεί το καναντέρ αλλά τίποτα» - Η τρομακτική προσγείωση σε χωράφι
Eurokinissi

Σε ένα χωράφι με δέντρα νότια του χωριού Στεφάνη Βοιωτίας προσγειώθηκε το καναντέρ CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην πυρκαγιά που μαίνεται στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας.

Οι δύο χειριστές χαμήλωσαν ύψος, άδειασαν τη δεξαμενή νερού πάνω από την εστία της φωτιάς και επιχείρησαν να σηκώσουν ξανά το αεροσκάφος, το οποίο, ωστόσο, υπέστη βλάβη και δεν ανέβαινε υψόμετρο. Οι πιλότοι βρίσκονταν κυριολεκτικά πάνω από τις φλόγες όταν αποφάσισαν να επιχειρήσουν αναγκαστική προσγείωση σε χωράφι κοντά στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής, κατά τη διάρκεια της οποίας ξερίζωσαν δέντρα χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν. Πυροσβέστες έφτασαν αμέσως στο σημείο, όπως και ένα ασθενοφόρο, που τους προσέφερε τις πρώτες βοήθειες.

«Η προσγείωση ήταν πραγματικά τρομακτική. Το αεροσκάφος ξερίζωσε δέντρα. Οι χειριστές έδιναν εντολή να σηκωθεί το καναντέρ αλλά αυτό ήταν αδύνατο. Προφανώς είχε υπερθερμανθεί και δεν ξέρουμε τι άλλο μπορεί να συνέβη. Πέρυσι είχε γίνει το ίδιο σε επιχείρηση κατάσβεσης στη Λακωνία με αεροσκάφος ίδιου τύπου. Οι χειριστές γλύτωσαν στην κυριολεξία μέσα από τις φλόγες. Τώρα είναι στην Αθήνα καλά στην υγεία τους», λέει ανώτατος αξιωματικός του Π.Σ.

Η φωτιά στα Δερβενοχώρια εξακολουθεί να καίει δύσβατη δασώδη περιοχή, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Μπουλντόζες του Στρατού και της περιφέρειας επιχειρούν να ανοίξουν δασικούς δρόμους, καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση για τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής.

Δημοφιλή