Ποιος είναι ο «Κερατσινιώτης» εκτελεστής που καταζητείται για το αιματοκύλισμα στην Αγία Νάπα

Ποιος είναι ο «Κερατσινιώτης» εκτελεστής που καταζητείται για το αιματοκύλισμα στην Αγία Νάπα
youtube

Ο 48χρονος Αλβανός Aleks Burelli, ο οποίος καταζητείται για το αιματοκύλισμα στην Αγία Νάπα Κύπρου, φέρεται να έχει μεγαλώσει στο Κερατσίνι.

Πρόκειται για άτομο που «φωτογραφίζεται» από τις Αρχές της Κύπρου ως ένας από τους συμμετέχοντες στο μακελειό που έγινε στις 23 Ιουνίου 2016 σε εστιατόριο της Κύπρου. Ο συνεργός του Burelli, εκτελεστής αλβανικής καταγωγής, δολοφόνησε τον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη και ένα ζευγάρι αστυνομικών που βρισκόταν στην παρέα του.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 48χρονος Aleks Burelli ήταν αυτός που οδηγούσε το αυτοκίνητο με το οποίο είχαν προσεγγίσει οι δράστες στην Αγία Νάπα και βρέθηκε καμένο μετά την επίθεση. Εικάζουν, επίσης, πως αυτός απομάκρυνε από το σημείο των δολοφονιών έναν ακόμη συνεργό που είχε τραυματιστεί από την ανταλλαγή των πυροβολισμών.

Ο Aleks Burelli είχε πρωταγωνιστήσει το 2013 σε καταδίωξη που είχε γίνει στο Κερατσίνι, περιοχή όπου είχε ζήσει τα παιδικά του χρόνια. Ο 48χρονος δεν σταμάτησε τότε σε σήμα αστυνομικών για έλεγχο με αποτέλεσμα να ακολουθήσει φρενήρη καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Burelli κατηγορήθηκε ότι πυροβόλησε εναντίον των ενστόλων. Λίγο αργότερα συνελήφθη μαζί με έναν Έλληνα όταν το όχημα ανετράπη σε στροφή λόγω της υψηλής ταχύτητας που είχε αναπτύξει. Ο καταζητούμενος σήμερα κακοποιός είχε προφυλακιστεί τότε για 12 μήνες με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών. Αρχικά επρόκειτο για κακούργημα και στη συνέχεια η κατηγορία μετατράπηκε σε πλημμέλημα για άσκοπους πυροβολισμούς.

Εφτά χρόνια πριν την καταδίωξη, το 2006, είχε συλληφθεί για κατοχή ενός κιλού κοκαΐνης και πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια φυλάκισης. Έμεινε έγκλειστος για τρία χρόνια έως ότου αποφυλακίστηκε το 2009. Ο καταζητούμενος φαίνεται να είχε μεγαλώσει στη χώρα μας και φοιτούσε στο 5ο Γυμνάσιο Κερατσινίου. Οι κυπριακές Αρχές δημοσιοποίησαν την φωτογραφία του με σκοπό την παροχή πληροφοριών για την διευκόλυνση των ανακρίσεων κάνοντας έκκληση στους πολίτες να βοηθήσουν στον εντοπισμό του. Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν τις έρευνες διαπίστωσαν ότι ο 41χρονος Vogli Jani, ο οποίος έπεσε νεκρός κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών με τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο τραπέζι του επιχειρηματία, είχε περάσει στην Κύπρο από τα κατεχόμενα πριν από έναν μήνα περίπου μαζί με τον Aleks Burreli.

Για τις αναζητήσεις του καταζητούμενου έχουν ενημερωθεί και οι ελληνικές Αρχές για την περίπτωση που καταφέρει να φθάσει στη χώρα μας, ενώ δεν αποκλείεται να κληθούν να καταθέσουν συγγενικά του πρόσωπα που βρίσκονται στο Κερατσίνι.

Την ίδια ώρα, οι κυπριακές Αρχές φοβούνται το ενδεχόμενο οι ηθικοί αυτουργοί του αιματοκυλίσματος στην Αγιά Νάπα να θελήσουν να εκτελέσουν τον Aleks Burelli για να μη δώσει πληροφορίες στην Αστυνομία. Οι «εντολείς» πλήρωσαν εκτελεστές για να δολοφονήσουν τον Φάνο Καλοψιδιώτη, όπως είχαν κάνει και το 2012 όταν είχαν δολοφονηθεί πέντε συνοδοί του επιχειρηματία.

Δημοφιλή