Πτήση τρόμου της Singapore Airlines: Τυλίχθηκε στις φλόγες έπειτα από διαρροή

Πτήση τρόμου της Singapore Airlines: Τυλίχθηκε στις φλόγες έπειτα από διαρροή
Twitter

Στιγμές τρόμου έζησαν οι 241 επιβάτες (222 επιβάτες και τα 19 μέλη ) πτήσης της Singapore Airlines όταν κατά τη διάρκεια αναγκαστικής προσγείωσης στο αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης έπιασε φωτιά το φτερό του αεροσκάφους.

Το αεροσκάφος είχε ξεκινήσει τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) το ταξίδι του για το Μιλάνο της Ιταλίας από το Changi. Έπειτα από αρκετή ώρα, υπήρξε διαρροή καυσίμου, γεγονός που εξανάγκασε το αεροσκάφος της πτήσης SQ368 να γυρίσει πίσω και να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο Changi.

Όπως μεταδίδει η DW, ακολούθησαν λεπτά αγωνίας με τους επιβάτες να παρακολουθούν από το εσωτερικό του αεροσκάφους την προσπάθεια των πυροσβεστών να σβήσουν τις φλόγες χρησιμοποιώντας νερό και επιβραδυντικό αφρό.

«Ήταν αγωνιώδη αυτά τα πέντε λεπτά. Ήμασταν τόσο κοντά στο θάνατο» έγραψε ένας από τους επιβάτες στον λογαριασμό του στο Facebook ανεβάζοντας ένα βίντεο 49 δευτερολέπτων με τις φλόγες να έχουν καλύψει το φτερό του αεροπλάνου.

Σύμφωνα με την Singapore Airlines η φωτιά εκδηλώθηκε στο δεξιό κινητήρα μετά από μια προειδοποίηση για διαρροή λαδιού που υποχρέωσε τους πιλότους να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης δύο ώρες μετά την αναχώρηση της πτήσης για Μιλάνο.

Δημοφιλή